Klubbmästerskap

Foto: Linda Olofsson

KM-regler

Man måste vara medlem i Eslövs Ridklubb

Klubbmästerskapet består av fyra priser:

• Lektionsryttare i hoppning
  • Lektionsryttare i dressyr
  • Privatryttare i hoppning
  • Privatryttare i dressyr

Varje pris delas sedan i ett ponny/junior pris och ett häst/seniorpris.

KM Lektionsryttare
Poäng räknas per ryttare för lektionsryttare

Med lektionsryttare menas person som stadigvarande rider på ridklubbens häst, och man måste rida lektion den månad deltävlingen äger rum.

Lektionspriset består av två deltävlingar i dressyr och två deltävlingar i hoppning. Dressyren rids i LC:2, LB:1 eller LA:1- medan hoppningen rids i 0,80-0,90.

KM Privatryttare

Poäng räknas per ekipage för privatryttare.

Privatryttarpriset består av två deltävlingar i dressyr och två i hoppning. Hinderhöjden anpassas efter de klasser som ekipaget brukar tävla i. Dressyr KM rids i valfri klass

Allmänt

Det krävs minst tre deltagare för att bilda en klass. A-D-ponnier tävlar i en klass och hästar för sig i en klass. Sammanslagningar mellan ponny och häst kan förekomma vi få starter. Poäng delas ut  För placerade i dressyr räknas rittens procentresultat.

I det fall där tävlande har samma slutpoäng är vinnaren den som har bästa placering i högsta klassen.

Priset är evigt vandrande.

I frågor som inte är reglerade här gäller TR. I de fall TR inte går att tillämpa gäller styrelsens bedömning.

Klubbmästerskap Dressyr - poängberäkning

Att rida i KM innebär att man får poäng utifrån procentresultat. Man kan rida fler än en klass men får endast räkna ett resultat/ekipage. Det innebär också att alla kan få poäng,vilket vi hoppas kan få fler att delta i utmaningen att bli klubbmästare.
Privatryttare kan starta KM i valfri klass, när procenten beräknas så kommer vi utgå från ett koefficientsystem. Det innebär att resultatet gångras med en koefficient enligt följande:
Lätt C koefficient 1,0
Lätt B koefficient 1,025