Säkerhetsregler

Hästarna ska ledas in och ut ur stallet genom dörrarna på stallets kortsidor. Huvudentrén är till för människor.

Häst som står närmast sadelkammaren går först när hästar och elever ska lämna stallet för lektion. Därefter följer andra ekipage efter med STORA AVSTÅND till framförvarande häst.

Första ekipage går längst bort i ridhuset för att ställa upp på medellinjen, följt av de andra ekipagen. Håll avstånd vid uppställning. Särskilda regler kan gälla för vissa hästar eller ponnyer.

Vid uppställning i ridhus ska hästarna stå med huvudet mot läktaren.
Utomhus med huvudet mot ridhuset.

Fråga alltid innan du öppnar ridhusporten! Många olyckor händer när hästarna blir skrämda av att någon plötsligt öppnar porten innan lektionen är avslutad!

Stallgången ska alltid hållas ren och fri från redskap eller persedlar.

Hästarna ska vid all skötsel vara uppbundna i boxen.

Innan häst lämnar boxen måste grimman hängas upp utanför boxen.

Det är INTE tillåtet att leka i halm, hösilage eller hö.

Hundar ska hållas kopplade.

Mata inte hästarna med godis varken i stallet eller i ridhuset.

Rökning är förbjudet på hela anläggningen, närmaste plats att röka på är asfaltsvägen utanför anläggningen.

Barn under 15 har hjälm på vid all hästhantering, alla har hjälm när hästar släpps ut i/tas in från hage

Uppdaterad: 31 JAN 2018 21:05 Skribent: Sara Mörking