Hoppa till sidans innehåll

Ridnivåer


Detta är en enkel snabböversikt på hur vi delar in nivån på våra olika ridgrupper. Förutom i knattegrupp rider vi i huvudsak 45 min. Vi rider 2 tillfällen dressyr, ett markarbetespass med bommar och en hopplektion. Uteritt lägger vi in under den ljusa årstiden när det passar och många gånger kombinerar vi en uteritt med lite arbete på ridbanan.

  1. Knattegrupp: Här rider de yngsta barnen och grundtanken är att man rider med ledare. Alla barn under 7 år ska ha ledare på ridlektionerna. Eleverna i knattegrupp blir såklart både äldre och duktigare med tiden och ibland går det fort att alla rider själva- det gör att gruppen kan variera mellan nybörjare och Nybörjare+. Rider 30 min
  2. Nybörjare: Från totalt nybörjare tills hela gruppen kan galoppera. Grupper som börjat galoppera sätter vi ett + tecken efter.
  3. Nivå 1: Hela gruppen galopperar tillsammans på fyrkantspåret
  4. Nivå2: Här har det börjat bli bättre ordning på gruppen som helhet. De kan galoppera på volter, rida utan tätryttare, hålla koll på avstånden och skapa "flyt" i övningarna.
  5. Nivå3: Här har gruppen som helthet börjat hitta bättre sits och inverkan. De kan närma sig korrekt form på flera olika hästar och rida svårare övningar i både hoppning och dressyr.
  6. Nivå4:  Vuxengrupp/fortsättningsgrupp
Uppdaterad: 16 APR 2020 14:04 Skribent: Sara Grundström
E-post: Adressen GömdGå in via sponsorhuset när du handlar på nätet som får både du och klubben provision utan att det kostar dig en enda krona.

 

 

Markkompaniet

   

logga-fexilast

Ridsport & Stängsel gul

 

 Sponsorhuset

Tävlingssponsor 


Postadress:
Eslövs RK - Ridsport
Södra vägen 17
24193 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0760336720
E-post: eslovsridklubb@telia...

Se all info