Klädsel/utrustning

• Hjälm finns att låna på klubben. Hjälm är obligatorisk vill all ridning och barn under 15 ska även ha hjälmen på i stallet.
  • Säkerhetsväst rekommenderas till alla kategorier ryttare. Köp inte för stor väst till ditt barn! Västar att låna finns i ryttarspiltan i stallet.
  • Skor som sitter stadigt på foten och har en liten klack.
  • Bekväma byxor. Tänk på att man lätt får skav både av bylsiga joggingbyxor och jeans med hårda sömmar.
  • Smidiga handskar - det blir kallt om händer på vintern och dessutom får man bättre grepp om tygeln.
  • Inga halsdukar, kapuschonger, öppna jackor eller andra klädesplagg som "far omkring".
  • Långt hår bör hållas samlat i snodd eller fläta/or.

När det är som varmast är det frestande att rida i så tunna kläder som möjligt, men vi ser helst att man rider i åtminstone T-shirt (ej linne), man rider aldrig i shorts och alltid med ordentliga skor eller stövlar och naturligtivs HJÄLM, även om det är svettigt.

Spö kan behövas när man ridit ett tag. Finns alltid att låna på anläggningen!

Dessutom: naturligtvis äter, dricker, röker vi inte när vi rider. Alltså ska man inte ha tuggummi eller annat godis i munnen när man sitter på hästryggen, kort sagt, när vi rider koncentrerar vi oss på detta och inget annat.

Och naturligtvis: samtal i mobiltelefon under lektionsridning är inte tillåtet!

Uppdaterad: 31 JAN 2018 21:06 Skribent: Sara Mörking