Teoriläger 2021

24 JUN 2021 19:27
Den 14-18 augusti blir det teori och ridläger för både dig som rider på ridskolan och dig med egen ponny.
Mellan 10-16 lör-tis blandar vi teori, ridning och hästhantering. På onsdagen har skolan börjat så då kör vi avslutning em/kväll istället.
  • Skapad: 24 JUN 2021 19:27

Under lägret kommer vi bjuda in tränare och föreläsare till många av passen. Observera att vem som håller ett pass kan komma att ändras om de vi pratat med får förhinder.
Program:

Lördag 14/8
Ryttarträning, tillsammans med Cecilia Forsgren från Haleness.
Ridning för Cecilia med fokus på ryttarens kropp och hur den inverkar på hästen.
Foderkunskap med Malin Heurlin

Söndag 15/8
Hoppteori med Siri och Jill Sjögren, olika hindertyper och vad man ska tänka på när olika hinder hoppas
Tömkörning
Hopplektion för Charlotte Strid för privatponnys och uteritt för lektionsponnys.
Hästens utrustning

Måndag 16/8
Teori om sjukvård tillsammans med veterinär Malin Kihl
Teori om hästens beteende tillsammans med Johanna Akke
Frihetsdressyr tillsammans med Johanna Akke
Praktisk djursjukvård

Tisdag 17/8
Teori kring dressyrens olika rörelser tillsammans med Sara Grundström och Pernilla Colhag
Dressyrlektion med Sara Grundström
Massage av häst med Equiopat Ida Andersson.

Onsdag 18/8
Den här dagen blir det avslutning med bland annat caprillitävling och teoritest. Tid är inte bestämt i dagsläget. I anmälan vill vi att du anger vilken tid du tidigast kan.

Lägret är för dig som är 8 år eller äldre med egen häst eller 10 år eller äldre på ridskolehästar. Medlemmar i Eslövs ridklubb har förtur, blir det plats över kan icke medlemmar få delta på privathäst för 1050:-/person.
Du anmäler dig genom att fylla i formuläret på länken https://forms.gle/7AxGewsDCSyKsk3D8. När du fått en bekräftelse på anmälan betalar du avgiften på 650:- (egen häst) 1050:- (ridskolehästar) på klubbens bankgiro, märk inbetalningen med teoriläger och namn.
Alla tar med egen lunch alla dagar, fika på em och grillad korv sista dagen ingår.

Skribent: Pernilla Colhag