Corona info för ridskoleryttare

30 NOV 2020 16:40
  • Uppdaterad: 30 NOV 2020 16:40

Nu har det kommit riktlinjer för ridskoleverksamhet från förbundet.
Svenska Ridsportförbundet uppmanar alla att ta sitt ansvar, och utifrån egna förutsättningar göra bedömningar för att säkerställa att verksamheten inte orsakar smittspridning.
Vad innebär detta för vår verksamhet?

Vi kan fortsätta med våra lektioner både för barn och vuxna då vi redan nu har max 8 elever i grupperna.
Rekommendationen gäller från och med den 27 november, fram till den 31 januari 2021, men kan förlängas, beroende på utvecklingen i samhället.

De råd som ska följas är:

• Har du eller någon i din familj förkylnings symtom avbokar du lektionen och stannar hemma.
  • Klarar ryttaren av att göra iordning hästen själv får ingen vara med i stallet. I alla övriga fall gäller max 1 medföljande per elev.
  • Före lektionen, kom max 30 minuter innan
  • Efter lektionen, lämna anläggningen direkt
  • Inga skötare eller andra är tillåtna i stallet utöver sina lektioner.
  • Vi vill att en i taget tittar i pärmen efter vilken häst man ska rida
  • Även i sadelkammaren ska det bara vara en person åt gången. Gå in och hämta din utrustning, lämna sen sadelkammaren. De hästar som har sadelhängare i stallet kommer ha sin sadel hängande där. Du hänger in den i sadelkammaren om du är den sista ryttaren på hästen för dagen.
  • Bettet tvättas i hink i stallgången
  • Borstar finns på flera platser i stallet, ta bortar från din närmaste plats.
  • Vid ridning ska handskar användas
  • Lånar du hjälm sprita hankband före och efter ridning
  • Undvik att använda toaletterna, gå på toa innan ni åker hemifrån
  • Inga andra aktivieter än ridverksamhet är tillåtna.

Hjälp nu till att hålla dess regler så att smittspridningen minskar!!

Skribent: Pernilla Colhag