Teorivecka v 44

12 OKT 2021 09:53
  • Skapad: 12 OKT 2021 09:53

Till alla elever- och andra intresserade såklart!

Hela v 44 har vi ställt in våra ordinarie ridlektioner (undantaget lördagsgrupperna) och har istället gemensam teori för er elever. Till några av tillfällena krävs en viss ålder och kunskap och några är för alla intresserade.

Vi håller på med märkestagning i alla grupper och här har ni chansen att göra teoridelen för det märke ni jobbar med just nu.

MÅNDAG: Föreläsning i mental träning med Emma Gynning- i samarbete med SISU idrottsutbildarna.

Cafeterian i stora ridhuset 17,30-20,30. 12 år och äldre från nivå 3. Anmälan sker via mail och max 30 pers så vänta inte för länge! Om det finns lediga platser kommer vi släppa in övriga medlemmar till en kostnad av 150 kr.

Här får du jobba med att sätta mål, hitta dina styrkor och svagheter och hitta verktyg för att förbättra inte bara ridningen utan annat i livet också.

Ryttarmärke 1 teori med Josefina Lundgren stallet 17.30 . För alla som går i en grupp som jobbar mot märke 1. Anmäl på listan i stallet. Ni delas in i grupper och varje pass är ca 45 min. Här får du en genomgång av grunderna i stallet och du blir också godkänd på teoridelen i märke 1. Bra va?

TISDAG: Föreläsning om Hovar och hovvård med vår hovslagare Johan Hwasser. Cafeterian stora ridhuset 17.30. 12 år och äldre men alla nivåer. Anmäl på lista i stallet.

Här får du veta om hur hoven egentligen fungerar och vad som är viktigt att ha koll på när det gäller hästens hovvård.

ONSDAG: Ryttarmärke 2 teori med Sara Grundström. Stallet 17.00 . Här går vi igenom vad man ska kunna för märke 2 och med lite tur kanske du till och med blir godkänd på teoridelen.

Anmäl på listan i stallet, varje pass ca 45 min.

TORSDAG: Föreläsning om Hästens utfodring med Malin Heurlin i cafeterian stora ridhuset 17.30. 10 år och äldre, alla nivåer

Ryttarmärke 3 teori med Marie Olsson för de grupper som jobbar mot märke 3. Tid ej bestämd ännu!

Anmäl på lista i stallet.

FREDAG: Miniclinic i dressyr med Karolin Sjöland stora ridhuset 10.30. Här får du chansen att se hur de vanligaste dressyrrörelserna ska se ut och vad som egentligen är bra med dom. Hur ser man skillnad på bakdelsvändning och framdelsvändning, skänkelvikning och öppna. Ibland blir det jobbigt att veta vad det egentligen är som ridläraren står och ropar om… Efter denna clinic kommer du veta!

Alla är välkomna!

Skribent: Sara Grundström