Clinic Mounted Games

24 SEP 2020 21:45
Välkommen på clinic med två landslagsryttare i Mounted Games, under ledning av Isabelle Knutsson. De kommer att visa upp sporten och berätta hur man tränar. Det utlovas fart och fläkt!
Söndag 11 oktober 12:00-13:30
Stora ridhuset
  • Skapad: 24 SEP 2020 21:45

Clinicen är en del av teoriveckan på Eslövs ridklubb och därmed gratis för alla ridskoleelever. Anmälan är dock obligatoriskt  eftersom vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och maximalt kan ta emot 50 åskådare.

Anmäl dig här. Fram till den 4/10 har ridskoleelever företräde, så skynda dig att anmäla. Därefter är det först till kvarn som gäller! Vill du som icke-ridskoleryttare vara med kostar det 50:-/medlem eller förälder till medlem, 100:- / icke medlem.

Mounted Games, eller gymkhana som det kallades förr, kan enkelt beskrivas som stafettlekar till häst. Sporten som kom till Sverige i slutet av 80-talet. Det är en lagsport som kräver inte bara egen skicklighet utan även ett gott samarbete mellan alla ponnyer och ryttare i laget gör det till en fantastisk uppvisning. Mounted Games är en stor internationell sport.

Isabelle Knutsson har varit en del av svenska landslaget i flera år och tävlat SM, EM och VM.

Evenemanget sponsras av AlfaLaval och är en del av klubbens 50-årsjubileum!

På måndag 28/9 kl 07:00 öppnar anmälan för att vara med och prova på Mounted Games. Länk till anmälan kommer här på hemsidan och på Facebook.

Skribent: Sara Mörking