Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 9 2013
Redaktör: Sara Mörking
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!

Inledningen till detta nyhetsbrev får gå i dressyrens tecken. Idag har det varit KM i dressyr. Vann i lektionsklassen gjorde Ida Brodin och Swift bland ponnyerna och Pernilla Colhag på Escape bland stora hästar. Bland privathästekipagen provades ett nytt sätt att räkna fram vinnaren (där programmets svårighetsgrad räknades med). Vann gjorde Hanna Arnesson på Quite Big. Stort grattis till dem och snyggt jobbat till alla som var med och tävlade eller som funktionärer idag!

Vi vill också passa på att gratulera ERK:s främsta ponnyekipage Karolin Sjöland och EG Carnot som korats till Skånska Mästare i dressyr kat D!!

För att få lite tips på hur man kan bli en lika duktig dressyrryttare (eller bättre!) som ovanstående – missa inte Susanne Gielen clinicen den 6:e november. Det är ett av inslagen under teoriveckan v 45. Missa inte den!

 

STYRELSEINFO

På senaste styrelsemötet pratades det kring kvalitetssäkring. Besöksgruppen från ridsportförbundet har varit på besök och förlängt certifikatet för vår anläggning! Från nästa år kommer nya regler att införas för kvalitetssäkringen och styrelsen kommer att arbeta för att även uppfylla dessa.

Styrelsen håller på att prata med kommunen om avveckling av vårt aktiebolag och om allt går igenom kommer vi att avveckla det redan från årsskiftet. Det är inget som kommer att påverka dig som medlem, men framför allt bokföringen kommer att bli enklare i och med det.

Vi pratade också om fortlevanaden i styrelsen, vi är många som varit med i styrelsen länge nu och som känner att det är dags att lämna över till nya krafter. Vi vill göra detta på ett bra sätt och kommer redan nu att påbörja sökandet efter efterträdare som i så fall tillträder efter årsmötet som brukar vara i slutet av februari eller början av mars. Är du intresserad prata med någon i valberedningen eller i styrelsen.

 

RIDSKOLEINFO

Nya ponnyn Puff har börjat synas på lektion allt mer. Han går nu knattegrupper, nybörjare med ledare och vanliga grupper och sköter sig bra! Vi hoppas få köpa honom i framtiden eftersom vi tycker han passar bra in i vår verksamhet.

 

Tapper har varit halt och stått på boxvila i två veckor. Det ser bra ut nu och han har börjat komma ut i hagen igen och njuta av sista solstrålarna. Vår plan är att Tapper ska pensioneras från ridskoleverksamheten när vi friskförklarat honom. Han börjar bli till åren men har förhoppningsvis många år kvar som läromästare till någon liten elev. Vi kommer undersöka möjligheten att sälja honom men erbjuda köparen en billig stallplats hos oss under vintern om han kan gå kvar på knattelektioner. Om du är intresserad - prata med Marie!

 

Vi har många extra aktiviteter under höstlovet v 44- som avslutas med Halloweenhoppet och KM i hoppning! Veckan därefter är det teorivecka. Program finns på hemsidan samt i stallet. Om du gillat vår sida på facebook kan du hitta några av våra mest spännande evenemang där. Vi hoppas framförallt att många passar på att komma onsdagen den 6/11 när Susanne Gielen kommer hit och har en dressyrclinic. Vi ridlärare tycker det känns superroligt att få så fint besök och det hoppas vi att alla elever tycker också. Vänner och föräldrar som inte rider på ridskolan är jättevälkomna men får betala ett litet inträde.

 

Ridskolans hästar går fortfarande ute. De börjar sätta rejäl vinterpäls dock så nu har vi dammat av klippmaskinen och börjat fixa vintersnaggen på de som svettas mest.

 

Denna månads största händelse på ridskolan är nog annars att Malin Andersson kommer sluta som instruktör på lördagar. Detta tycker vi naturligtvis är tråkigt. Malin är en omtyckt och duktig ridlärare som verkligen lagt ner stort engagemang i alla sina grupper och vi kommer sakna henne. Kan hända om hon har tid att hon dyker upp som vikarie fortsättningsvis… Vi önskar Malin lycka till i framtiden och tackar för alla år som hon hjälpt till här på ridskolan.

 

Istället välkomnar vi Michela Lorich som lördagsinstruktör. Michaela har växt upp på ERK- en gång i tiden var hennes pappa ordförande här! Hon har fina referenser från flertalet ridskolor och ser fram emot att börja jobba redan denna lördag. Vi tror det kommer gå hur bra som helst!

 

Lördagsknattarna kommer Caroline Jönsson att ta hand om. Caroline brukar jobba i stallet på lördagar och har varit vikarie vid flertalet tillfällen så hon är ett välbekant ansikte. När hon inte hänger i stallet och rider favoriten Solo eller privathästen Bellman så utbildar sig Caroline till bilskollärare. Vi kan garantera att hon kan trafikreglerna i ridhuset som ett rinnande vatten.

 

 

HÖSTLOVSAKTIVITETER v44

Tisdag

Prova på ridning på 10:30. Anmälan via telefon 0413-152 94 på måndagen innan mellan 12-14

 

Torsdag-Fredag

Dagläger för nybörjare-Nivå1. 10:30-12:30 med ett pass ridning och lite lättare fika. Pris 300kr Anmäl på listan i stallet eller mail till eslovsridklubb @ telia .com

 

NYBÖRJARKURS FÖR VUXNA

Chans för alla vuxna som vill prova på att rida- eller som red en gång i tiden och har glömt hur det var! Fyra lördagar klockan 12,30 är ni välkomna till stallet och prova på denna härliga sport!

Vi träffas följande lördagar: 26/10

                                      9/11

                                      23/11

                                      30/11

Pris för alla tillfällen är 600kr

Anmälningslista sitter i stallet men ni kan anmäla via mail eslovsridklubb @ telia.com också!

 

GILLAR DU VÅR LOGGA?

Eslövs ridklubbs logga har varit med sen tidernas begynnelse och åsikterna går isär – är den rolig och fin eller tokig, barnslig och oseriös?

Styrelsen har därför beslutat att till nästa årsmöte ta fram ett (eller flera) förslag på ny logga. På årsmötet får alla medlemmar chans att säga vad de tycker – ska vi gå över till en ny logga, eller behålla den gamla?

Arbetet med att ta fram en ny logga kommer att göras i flera steg och vi vill att ni medlemmar är med och hjälper till. Första steget blir att samla inspiration. Så om du har en idé om hur en ny logga kan se ut, beskriv det i ord, eller skissa det och skicka in till oss.  Det kan även vara att du ser en logga på någon annan klubb som du tycker är snygg, skicka in den till oss så kan den få utgöra inspiration. På detta sätt får vi en indikation på vilken stil ni medlemmar gillar på logga.

Alla förslag och idéer mailas till logga @ eslovsridklubb.se senast den 23/12.

 

TEORIVECKA

Tisdag 5/11 18:00

Nybörjarteori tillsammans med Stanna i stallet gruppen. Stationer med hästens färger och tecken, hästens kroppsdelar, sadeln och tränsets delar, hästens beteende och kroppsspråk, ridbanans vägar.

Plats: Cafeterian

Pris: Gratis för alla våra elever! Men ta med lite pengar om ni vill handla i kiosken.

Föräldrateori

Genomgång för dig som känner dig osäker på hur du bäst hjälper ditt barn i stallet och vid ridningen 

Genomgång av:

  Så sätter du på sadel och träns

  Hästens beteende

  Säkerhet i stallet

  Så leder du en häst

Plats: Stallet och Klubbis

Pris: Gratis

 

Susanne Gielen dressyrclinic - Onsdag 6/11 19:00

Susanne är A tränare i dressyr och under flera år jobbat som beridare och lärare på Flyinge. Har med två elever varav en ponny samt hästen Bellman som hon själv visar svårare rörelser på. Alla välkomna!

Plats: Stora ridhuset

Pris: Gratis för ridskoleryttare, 50:- för övriga medlemmar, 100:- för icke-medlemmar

 

 

Hästmassage - Torsdag 7/11 18:00

Julia Mikkelä Andersson diplomerad hästmassör håller en Massage- demo. Alla är välkomna! Vi samlas i stallet och får veta mer om fördelarna med massage för hästar! Jättebra om alla skötare är med!

Plats: Stallet

Pris: Gratis

 

 

Fälttävlansclinic - Fredag 8/11 17:30

Johan Hwasser är ridskolans hovslagare och rider dessutom fälttävlan. Förra året hade vi en uppskattad heldag där Johan både visade film och hade ett antal grupper som fick prova på att hoppa terrängliknande hinder i ridhuset! I år blir det ingen film utan allt händer i ridhuset. Du får veta mer om fälttävlan som sport- hur man tränar, vilken utrustning man behöver etc

Vi kommer ha två ridande grupper som får visa vilka problem man kan stöta på med orutinerade terränghästar.... och hur man kan lösa det så att man kommer runt sin bana...

Plats: Stora ridhuset

Pris: 150:- om du vill rida, annars gratis

 

 

Måndagen den 2 december

Teorikväll med Henrik Johansen- dansk beridare och tränare.

Du bör vara över 13 år och rida i Nivå 1 eller över.

 

Pris: gratis för alla ridskoleelever. 160 kr för övriga

 

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.


KALENDER

29/10                  Prova-på ridning

31/10-1/11       Dagridläger nybörjare

3/11                    Hallowenhoppet+KM hoppning

 

6/11                    Susanne Gielen Clinic

8/11                    Fälttävlansclinic

10/11                  Pay and jump

 

2/12                    Teorikväll med Henrik Johansen

8/12                    Julshow

23/12                  Sista lektionspasset på HT 2013!

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |