Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 7 2014
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

Ni kanske saknat Nyhetsbrevet. Tekniskt strul har gjort att det inte kommit iväg som det ska men här är det äntligen och denna gång fullmatat med information om tävlingar, lovaktiviteter, teoriveckan och lite om hästarna så klart.


KÖPES OCH SÄLJES

Har du kanske köpt nytt och ska sälja din gamla grästrimmer, motorgräsklippare eller …traktor.  Klubben är i behov av en självgående motorgräsklippare och en bensindriven trimmer så har du en i bra skicka prata gärna med Marie på klubben.

Behovet av en traktor är inte akut men vi kommer börja leta efter en ny så har du kontakter som kan hjälpa oss att hitta en bra gårdstraktor med lastaggregat till bra pris så tar vi tacksamt emot alla tips.

RIDSKOLAN

Avbokning av lektion
Kommer du inte kunna rida din lektion avboka då gärna så tidigt som möjligt men senast 15.00 på aktuell vardag och 8:30 lördagar. Avbokning ska ske via telefon 0413-152 94 eller e-post: This is a mailto link.
Om du avbokat din lektion har du möjlighet att rida igen denna lektion vid annat tillfälle under samma termin, max 5 ingenridningar/elev. Men tänk också på att din avbokning är viktig för hästarnas arbetsfördelning. Vi vill ju att våra hästar/ponnies ska få jobba ungefär lika mycket.

Prova på ridning för ”föräldrar”
Hur svårt kan det vara att rida? Nu har du som är förälder eller brukar vara med och hjälpa ett barn möjlighet att testa på ridning vid ett tillfälle. Den 14/10 kl 19.30 samlas vi i stallet, gör iordning våra hästar och sen är det dags att ge sig ut i ridhuset. Priset är 120:- och betalas kontant på plats. Bara 8 platser så anmäl dig på lista i stallet eller maila klubben.

Teorivecka
Vecka 44 är det dags för oss ryttare att lära oss mer utan hästarnas hjälp. Även i år bjuder teoriveckan på massa trevliga aktiviteter med duktiga ryttare utifrån.

Alla dessa aktiviteter är gratis för lektionsryttare i klubben. Ingen ridning denna vecka! Andra intresserade är välkomna mot en mindre avgift. Fika säljs till självkostnad.

Måndag 27/10 17:30-18:30 Fikamingel
Alla föräldrar och ridande är välkomna att mingla med ridlärarna och styrelsemedlemmar. Passa på att ställa frågor och få information. Vi bjuder på fika! Plats: Cafeterian i stora ridhuset

Måndag 27/10 18:30 Dressyrclinic med Olof Axelsson
Olof Axelsson är ridlärare och hästutbildare på Flyinge. Denna kväll kommer han till oss för att berätta mer om hur han tycker man blir en bättre ryttare. Rider du inte lektion men ändå vill delta kostar det 100:- för icke medlem och 50:- för medlem. Plats: Stora ridhuset 

Torsdag 30/10 kl.19.00 Hoppclinic med Johan Hillström och Eva Sunnanväder.
Båda är trnare i hoppning och tränar bland annat klubbens hoppryttare. Denna kväll kommer dom med sina egna hästar för att berätta mer om hoppning. Pris icke medlem 100:-, medlem 50:-. Plats: Stora Ridhuset

Lördag 1/11 kl 10:00 Nybörjarteori
Här får du som inte har ridit så länge möjlighet att lära dig mer om hästen och hästskötsel.  Plats: I stallet

Hästarna
Jupiter – Torpet som vi berättade om i förra nyhetsbrevet har bytts ut mot Jupiter. Han är en lugn och snäll kille på 14 år som vi har hyrt fram till nästa sommar.

Brenda – Har blivit mycket bättre. Har nu fått börja skritta efter återbesök hos veterinären men hon fortsätter att ta det lugnt.

Dolce – Har börjat gå lektioner lite smått, hon är riktigt fin och fattar mer och mer. Lite svårt för galoppen än så länge men det kommer.

Clever – hälsar vi välkommen som ridskolehäst på heltid. Han ägs nu av ridklubben.

Chefen – Har vi sålt då han var lite för svår för ridskoleverksamheten. Nya ägaren har honom nu på prov för att se att dom passar tillsammans innan han blir hennes på allvar.

Escape – Eftersom hon ännu inte blivit helt bra från sin hälta har vi nu sålt henne till Amanda. Där får hon gå i en stor hage och vila upp sig och blir hon bra kanske hon betäcks.

 

KLUBBEN

Höstlovsläger
Det finns ju inget som är bättre än att vara i stallet under höstlovet. Miniläger arrangeras torsdag 30/10 och fredag 31/10. Mellan 10.30-13 pysslar vi med hästarna, rider och leker. Fika ingår och priset är 350:- för båda dagarna. Betalas kontant första dagen. Anmälan på lista i stallet eller mail. Du måste ha fyllt 7 år för att delta.

Skötarprov
Tisdagen den 28/10 kl 10.30 och 11.00 är det dags för alla som är skötare att visa vad ni kan. Mer info och lista i stallet. Vill du veta mer om hur man blir skötare prata med ridlärarna.

Halloweenhoppet – hopptävling för alla
26 oktober klockan 10.00 går första start i årets upplaga av Halloweenhoppet.
Klass 1 – Lätt. Hoppa en bana och få rosett om du är felfri. 80:-. Höjder: Stor Häst – 60 cm, D-ponny – 50 cm, C-ponny – 40 cm, B-ponny – 30 cm.
Klass 2 – Lagom. Är du felfri blir det omhoppning. 100:- Höjder: Stor Häst – 70 cm, D-ponny – 60 cm, C-ponny – 50 cm, B-ponny – 40 cm.
Klass 3 – Poänghoppning. Du har en start och ett mål. Däremellan gör du din egen bana som ska innehålla 10 språng. En del hinder är svårare och ger högre poäng. Högst poäng och bäst tid vinner. 100:-. öjder: Stor Häst – 80 cm, D-ponny – 70 cm, C-ponny – 60 cm, B-ponny – 50 cm.
Anmäl dig och skriv vilken häst du helst vill rida på lapp i stallet.

Blåbär och Lingon – hopptävling för dig som inte tävlat så mycket.
Detta är tävlingen för våra minsta ryttare och för dig som inte tävlat så mycket och gärna hoppar lite lägre hinder. Den 29/10 är det bara att boka in - här kan alla vara med! Första start går 17:30. Kostnaden är 80:-/klass.
Klass 1, Blåbär – I denna klassen rider alla med ledare
Klass 2, Lingon – Du rider banan själv men väljer vilken gångart du vill
Klass 3, Jättelätt – Här blir hindrena lite högre. Men vi håller fortfarande ganska låg höjd. Stora hästar hoppar ca 50 cm.
Anmäl dig och vilken häst du helst vill rida på anslagstavlan i stallet.

Hästuthyrning på Höstlovet
På tisdagen den 28/10 har du chans att hyra din favorithäst. Mellan 12-15 sköter du om och rider din häst (max 1h ridning). Givetvis finns personal i stallet men du ska själv klara av att göra iordning din häst och klara av att rida självständigt så du måste minst rida på nivå 1. Priset 100:- betalas kontant på plats. Anmälningslista i stallet.

Pengar till klubben
Tack till alla som var med och inventerade ekohallen. Totalt gav det 16860:-

Kontaktpersoner i varje grupp
För att bli snabbare och effektivare med att nå ut med inforamtion om aktiviteter för dig så vill marknadsgruppen i klubben ha en kontaktperson i varje ridgrupp. Som kontaktperson får du ett mail om det är något vi vill att du informerar dina ridkompisar om. Kontaktperson kan vara en ridande i gruppen eller en person som brukar vara med ett barn på ridningen.
Är du intresserad att vara din grupps kontakt skicka ett mail till This is a mailto link. Skriv ditt namn, vilken grupp det är och vilken mailadress du vill ha informationen på. Skulle det bli flera i varje grupp så är det inte hela världen. Vi kommer att infomera om vilka som är konatktpersoner så kan ni hjälpas åt.

Blir du en av några som tar hand om cafeterian?
Vi behöver några personer som vill ta ansvar för cafeterian. Det handlar om att planera utbudet, köpa in till tävlingar och andra arrangemang och se till att det finns bemanning i cafeterian när det är dags.
Intresserad säg till Marie eller Sara !

Bagare eller bara duktig på att rulla chokladbollar – se hit!
Under hösten har vi flera tävlingar och arrangemang på klubben. Du kan hjälpa till genom att baka något gott…eller nyttigt. Bara att röra ihop det du önskar och lämna in på klubben så kan vi stoppa det i frysen tills det är dags.
Vill du baka något som inte kan frysar lämna in det i samband med tävling eller arrangemang.

Klubbmästerskap
Både KM i dressyr och hoppning har avgjorts på klubben. I Hoppningen blev vinnaren bland lektionsekipage Sophie Nilsson och Pocahontas och 2:a Linnea Tallner – Pocahontas. Privat klassen vanns av Isabella Ljunggren på Alma.

I dressyren blev det Pernilla Colhag och Lance som segrade bland lektionsekipagen och bland privatekipage segrade Sara Johannesson.
Grattis!

Stöd klubben när du shoppar på nätet
Vinterkläder till dig eller hästen, tidiga jullklappsinköp, böcker, resor och mycket mer. Handlar du på nätet kom ihåg att gå in via www.sponsorhuset.se och välj Eslövs ridklubb så får klubben en viss procent av ditt inköpsvärde utan att du betalar mer. Totalt kan du handla från över 200 välkända nätbutiker och varje köp ger pengar till både dig och Eslövs Ridklubb. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto
Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset.

Gå och in se vilka butiker som är med via www.sponsorhuset.se

PRIVATRYTTARE

Dressyrtävling 2 nov
Årets sista hemmatävling är en dressyrtävling för stor häst. Klasserna är en lokal Lätt B:2, Regional Medelsvår C:1 2011 och Melesvår B:2 2006. Välkommen med din anmälan i TDB.

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb där läggs information från klubben ut så fort det är något nytt att sprida.

KALENDER
15 okt – Styrelsemöte kl 18:30 i cafeterian
19 okt – Agility- Vi har cafeterian
26 okt – Ungdomssektionen har möte kl.11.30 i klubbis
26 okt – Halloweenhoppet
27 okt – Fikamingel med styrelse och ridlärare kl 17:30
27 okt – Dressyrclinic 18:30 (ingår i teoriveckan)
28 okt – Skötarprov 10:30
28 okt - Hästuthyrning
29 okt – Blåbär och Lingon hoppning
30 okt – Hoppclinic 19:00 (ingår i teoriveckan)
30-31 okt – Höstlovsläger för nybörjare från 7 år
1 nov – Nybörjarteori kl 11.00 (ingår i teoriveckan)
2 nov – Dressyrtävlingar
5 nov – Styrelsemöte 18:30
2 dec – Styrelsemöte 18:30
14 dec – Julshow

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |