Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

----------------------------------------------------------

Nr 7 2013
Redaktör: Sara Mörking
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!

Välkomna till en ny termin på Eslövs ridklubb! Ett särskilt välkommen till våra nya medlemmar – hoppas att ni kommer att trivas!

Hoppas att ni alla har haft en bra sommar. Hästarna har njutit av sin ledighet är nu pigga på att sätta igång och jobba igen.

Terminen på klubben startade med Loppis i söndags och det är mycket på gång i framöver. Helgen 31/8-1/9 är det dressyrtävlingar på klubben och missa sen inte familjedagen den 15:e september!


STYRELSEINFO

Vi i styrelsen hade terminens första möte i förra veckan. Det händer mycket nu i början av terminen så vi pratade om Loppis, Familjedag, Föreningsmässa på torget. Vi tittade också vidare på nya klubbkläder, men de som var på förslag denna gång var inte så bra. Vi letar vidare.

Vi pratade också om vår duktiga vaktmästare Tommy för att se om vi kan hitta en lösning så att vi kan behålla honom.

Som ni kanske har sett så har det kommit upp staket runt den nya parkeringen och vi har fått en ramp i stora ridhuset för att underlätta för rörelsehindrade att komma upp på hästen.

 

RIDSKOLEINFO

Nu i veckan börjar höstterminen 2013! Hästarna är tjocka som sig bör och vi kommer mjukstarta både er och dom med uteritter så länge vädret är hyfsat ok.

Vårt glada gäng med skötare har varit här hela v 33 och hjälpt till att göra hästarna bekanta med sadel och träns igen. Hovslagare Johan har varit på plats och försett hela gänget med skor på fötterna igen ( utom Mysan, hon klarar sig utan) och alla verkar ganska nöjda över att komma in i stallet på dagarna och slippa flugor och annat som härjar på betet.

 

Två nya grupper har vi startat upp denna terminen och det är roligt att så många nya hittat hit till stallet. Förberedelser för tävlingar i dressyr och hoppning är i full gång och vi ska dessutom ordna ett antal träningstillfällen innan Familjedagen. Lyckligtvis har vi för tillfället ett riktigt bra gäng som hjälper oss i stallet på dagarna!

 

Vi ses i stallet!

 

DAGS ATT SE ÖVER SÄKERHETEN?

Nu när den ny a terminen börjar är ett bra tillfälle att se över din utrustning och skaffa nya vanor i ditt umgänge med hästarna.

Titta igenom din utrustning. Sitter hjälm och säkerhetsväst bra? Det är viktigt med passformen för att de ska fungera som de ska. Har du haft din hjälm länge – då kanske det är dags att byta ut den? Likadant med västen? Många ridsportaffärer passar på att ha extrapriser så här vid terminsstart.

På Eslövs ridklubb har vi snälla hästar, men de är levande varelser som kan bli rädda i olika situationer. Därför är det obligatoriskt för alla under 13 år att hjälm vid all hästhantering. Men vi rekommenderar så klart alla att ha det. Vid in och utsläpp i hagen ska grimskaft användas dessutom är ett par handskar ett bra sätt att få bättre grepp om grimskaftet och du riskerar inte att skada dig lika lätt om hästen ändå sliter sig.

 

Naturligtvis har vi alla alltid hjälm när vi rider!

 

FAMILJEDAG 15 SEPTEMBER

Den 15:e september är det dags för familjedag på Eslövs ridklubb. I år med ett utökat område med massor med roliga aktiviteteter!

 

Området öppnar 12:00

Här blir det ponnyridning, femkamp, trädklättring, ansiktsmålning, prova på voltige, möjlighet att göra din egen käpphäst mm.

Naturligtvis kommer vi att ha både korvgrillning och cafeterian öppen.

 

12:30 och 13:30 blir det agilityuppvisning med Eslövs Brukshundklubb.

 

Show 14:00

Showen inleds med kändishoppning, därefter blir det voltige, agility med hästar och klubbens hästar får visa upp sig. Avslutar gör vi med Blekinge Uppvisningsryttare som visar hästar som varken är rädda för fladdrande fanor eller brinnande hinder.

 

Välkommen till oss för en fullspäckad dag i hästens tecken!

 

Inträde

10:- för barn under 12 år och 20:- för övriga.

Gratis parkering!

 

VILL DU HJÄLPA TILL PÅ FAMILJEDAGEN?

Vi behöver en hel del folk för att få familjedagen att bli en lyckad dag. Kan du tänka dig att hjälpa till att grilla, eller med ponnyridningen, i cafeterian eller med femkampen?

Så snart anslagstavlan är på plats efter sommarens målning kommer det upp en anmälningslista på denna i stallet. Skriv upp er där!

 

MIN SOMMAR MED SPONSORHUSET

Jag tycker att det är bekvämt att handla vissa saker på nätet. Det är ofta billigare än i vanliga affärer, man får det hemlevererat och man kan handla när och var man vill. Går man sen dessutom via Sponsorhuset får både jag och Eslövs ridklubb pengar tillbaka.  Så här:

I sommar skulle hela familjen till farmor och farfar i Uppland. Vi bokade övernattning på Scandic till ditresan på nätet. Sen behövdes det lite sommarläsning. Böckerna köptes på Adlibris. Sen fyllde dottern år. Saker till barnkalaset köptes på Lekmer. Så tog bläcket i skrivaren slut här hemma och jag beställde nytt från Inkclub. Så här mycket har Eslövs ridklubb och jag fått vardera för detta:

Scandic 19,50 kr

Adlibirs  4,34 kr

Lekmer  3,28 kr

Inkclub 25,00 kr

Så under de senaste två månaderna har Eslövs ridklubb fått 52 kr av mig utan att det kostat mig ett öre extra. Och som en bonus har jag fått lika mycket tillbaka på mina köp.

Dessutom har jag valt att registrera mig hos Cint och svarar då och då på lite marknadsundersökningar via nätet. För det har Eslövs ridklubb fått ytterligare 20:- för min insats de senaste två månaderna. Så även om det inte är mycket pengar per gång blir det en hel del sammanlagt.  Så registrera dig hos Sponsorhuset du också!

 

GLÖMMER DU SPONSORHUSET? 

Tillhör du dem som tycker att sponsorhuset verkar bra, men alltid glömmer att gå via det när du ska handla på nätet?

Ladda enkelt ner "Handla Smart" till din dator. http://www.sponsorhuset.se/eslovsrk/handlasmart

"Handla Smart" påminner dig sen varje gång du besöker en nätbutik som finns med på Sponsorhuset.

 

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.


KALENDER

15/9                  Familjedag

31/8-1/9            Dressyrtävling stor häst
28/9-29/9           Hopptävling stor häst

20/10                  Dressyrtävling ponny
10/11                  Pay and jump

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |