Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 6 2015
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

Då har sommaren gått över i höst och verksamheten på klubben är i full gång. Hösten har inneburit många nya ridande. För första gången på flera år är vi uppe i över 200 ridande i veckan. Med så mycket folk som passerar genom stallet är det viktigt att alla hjälps åt att hålla iordning. Plocka undan borstar, häng upp grimmor och märk gärna upp dina egna kläder saker så att de kan hitta tillbaka till rätt ägare om de blir kvarglömda.

Har du inte jobbat dina 4/h för i år – ganska många som inte har gjort!!!! Nu är det dags för belysningsbyte i lilla ridhuset så från ca 15/11 behövs alla lediga armar som finns för att plocka bort det gamla. Början av nov troligen 5/11- 15/11

På senaste styrelsemötet beslutades att lektionsavgifterna för 2016 kommer att höjas 5:-/lektion för att täcka ökade kostnader för verksamheten.

KLUBBEN

Verksamhetsplaneringsmöte och glöggmingel 15/11
Dags att planera vår verksamhet 2016. Vad vill du att vi ska göra? Ryckttävling, kurs i att leda häst, clinics, tävlingar m.m Det vi ska göra nästa år planerar vi nu den 15/11!!
Välkommen kl 15.00! Vi planerar och dricker glögg.

Kost och träning för att bli bättre ryttare
Nu startar vi upp våran satsning på alla oss ryttare. Genom att träna oss själva och äta rätt kan vi bli bättre som ryttare.
Vi startar nu i höst med föreläsning om kost för alla över 18 år den 19/11. 18.30. Denna ingår i teoriveckan och är gratis för alla lektionsryttare, rider du ej lektion men vill komma på föreläsningen betalar du 50:-. Vi bjuder på nyttigt fikaJ
I höst kommer vi också ha en föreläsning om träning. Är du under 18 och vill komma på denna föreläsning går det bra men det blir också en egen föreläsning/praktik för er i januari. Under våren blir det också 9 st träningstillfällen både hos oss och på Aktiv Motion i Eslöv.

Tävlingar i höst/vinter
Längst ner i Nyhetsbrevet kan du se höstens kalendarium. Till alla tävlingar behövs det funktionärer. Även här finns det uppgifter för alla, hästvana, hästrädda, unga, gamla.
Skicka ett mail eller skriv upp dig i pärmen.

Sponsra en tävling
Vill ditt företag synas i samband med våra tävlingar. Du kan vara med som sponsor genom att bidra med saker som vi delar ut som priser, sponsra en klass, sponsra ett hinder eller en hel tävling.
Så för en väldigt liten kostnad kan du synas till tävlande och publik.
Intresserad kontakta This is a mailto link

Halloweenhoppet och KM i Hoppning 1/11

Dagen inleds med Halloweenhoppet kl 10.00
Tävlingen hålls i stora ridhuset, framhoppning ute eller i lilla ridhuset beroende på väder. Lättare servering finns. Betalning sker kontant innan start i cafeterian.
Klass Lätt: (30 cm under LD) Clear round, rosett till felfria ekipage 80kr
Klass Lagom: (20 cm under LD) Två faser- fas två är på tid. Rosett och pris till placerade ekipage. 100kr
LD/KM hoppning: Två faser- fas två är på tid. Privata ekipage anger vilken höjd de vill hoppa. Lektionsekipage rider LD höjd.
Rosett och pris till placerade ekipage 100kr
Anmäl via lista i stallet- privata ekipage kan maila This is a mailto link

Ungdomsmöte
Ni som är med i projekten Stanna i stallet och Talang eller är stallvärdinnor. Nya intresserade är också välkomna.
Vi träffas den 1/11 kl 14.00 i klubbis! Vi bjuder på fika.

Är du klubbens nya styrelseledamot 2016
Som en i styrelsen hjälper du till att leda klubbens arbete framåt. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av ridsport och hästar. Vi strävar efter att ha en bredd på kunskaperna i styrelsen.
Vill du veta mer hur det är att vara med i styrelsen kontakta någon av oss eller anmäl ditt intresse till Marie eller Sara.

RIDSKOLAN

Ridfakturor
Vecka 44 ska årets sista ridperiod vara betald. I ridpärmen i stallet står nu hur mycket du har kvar att betala.
Stämmer inte detta som står med vad du själv tror, skicka ett mail med kopia på dina inbetalningar till This is a mailto link
Och snälla glöm inte bort att märka dina inbetalningar med fakturanummer OCH den ridandes namn. Då kan vi också se vem betalningen kommer från

Teorivecka
Den 26/10 -30/10 är det dags för årets teorivecka men det kommer också att komma några teoriaktiviteter längre fram under hösten.
Denna vecka är det inga ordinarie lektioner med ett undantag, lördagsgrupperna som rider som vanligt och istället kommer ha uppehåll den 21 november!

21/11 inga lektioner för lördagsryttare.
Alla som vill skriva upp för ryttarmärke är välkomna mellan 10-12. Anmälan på lista i stallet.

Alla är välkomna på alla aktiviteter under veckan!

Måndag - Liten hopptävling
Start 17,30 Bangång mellan 17,00-17,30.
Klass 1: Blåbär/lingon
Bana med 6 mycket små hinder som rids med ledare (blåbär) eller utan ledare (lingon). Barn under sju år får bara starta i blåbär! Man kan starta både som blåbär och som lingon om man vill!
Alla har ledare på framridningen. Ridskolan tillhandahåller inte ledare utan hoppas föräldrar el dyl ställer upp J
Rosett till alla
80kr
Klass 2: Jättelätt
Banan är samma som i klass 1 men lite högre hinder och alla rider utan ledare på banan.
Rosett till felfria ekipage
80kr
Anmäl på listan i stallet eller mail This is a mailto link

Tisdag - Nybörjarteori barn och föräldrar
För nybörjare- både barn och föräldrar är välkomna! Lär dig mer om hästen i stallet, utrustningen etc 18,00 samling i stallet.
Möjlighet att skriva upp för märke 2-4. Samling klubbis!

Onsdag – Shettisagility
Agility med shetlandsponnyer. Samling i stora ridhuset klockan 17,30

Torsdag – Tävlingsteori
Allmänt om hur det går till i tävlingsvärlden- från våra egna klubbtävlingar och upp på högre nivå. Stora Ridhuset 18,30

Kost och ridning
Den 19/11 kommer Emilia Polster som är dietist och personlig tränare till oss för att berätta mer om hur du som vuxen bör äta för att orka med din ridning och vardag. Emelia kan också svara på de flesta frågor som gäller kost så ladda med allt du funderat på. Denna föreläsning är för dig som är 20 år och äldre. I januari kommer ett pass för er som är yngre.

HÄSTARNA
Hösten har kommit, för oss betyder det att vi kan gno in oss ordentligt med lera när vi är i hagarna. Så därför har ni lite mer jobb med att borsta oss innan ni ska rida.
Tänk på att vara i tid till din lektion så att vi slipper stressade ryttare. Det är väldigt viktigt att all lera är borta innan du sadlar och tränsar för annars kan vi få skavsår.

Våran kompis Dolce har flyttat till privatstallet, detta för att hon är såld till Caroline som ar knattelektionerna på lördagar.

PRIVATRYTTARE

Lag tävling 2015
Det har anmälts intresse att ha lag i:

Dressyr Häst Lätt A
Dressyr Häst Medelsvår
Hoppning Häst Allsvenskan
Vill du vara med i något av dessa lag eller är det någon annan serie som du har intresse av så hör av dig så att vi vet vilka lag vi får ihop ryttare till.
Maila ditt intresse till This is a mailto link så vidarebefordras det till rätt sektion.

 

Byte av belysning i lilla ridhuset
I början på november troligen 5/11-15/11 kommer lilla ridhuset att vara stängt för ridning. Då byter vi nämligen belysningen så att vi sen får ett ljust och fint ridhus att använda under mörka vinterdagar.
De första dagarna river vi ner det gamla – här behövs mycket hjälp!! Lägg gärna 1 timme eller fler på att hjälpa till så går arbetet fortare. När vi är klara tar elektrikern vid och installerar det nya.
Observera att alla ridlektioner kommer att vara i stora ridhuset under denna period!


GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb där läggs information från klubben ut så fort det är något nytt att sprida. Du behöver inte ha ett eget facebook konto för att gå in och titta. Genom att skriva in adressen ovan kan vem som helst se informationen vi lägger ut.

 

KALENDER

v.44 Teorivecka se aktiviteter ovan
1/11 – Halloweenhoppet och KM i hoppning
1/11 – Ungdomsmöte 14.00
1/11 – Privatryttarmöte för upstallade i privatstallet 15.00
11/11 – 22/11 Lilla ridhuset stängt för byte av belysning
11/11 – Styrelsemöte kl.18.30
13/11 – Instruktörsutbildning i Stora ridhuset
15/11 – Verksamhetsmöte och glöggmingel
19/11 – Kost och ridning föreläsning
21-22/11 – Dressyrtävling
21/11 – Inga lektioner
21/11 - Ryttarmärkesteori
13/12 – Julshow
16/12 – styrelsemöte 18.30
23/12 – Terminen slutar
13/1 – Styrelsemöte 18.30
10/2 – Styrelsemöte 18.30
28/2 – Årsmöte 14.00

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |