Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 6 2014
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

Oj vad en sommar går fort, men så har det ju varit en helt fantastisk svensk sommar. Det tycker nog både vi och hästarna.
Vi avslutade terminen med ridläger, ridkurser och hästuthyrning innan det var dags för hästarna att få sitt välförtjänta sommarlov.
Men nu är det snart dags för jobb igen både för dom och för oss. Så alla ryttare som legat på latsidan hela sommaren, dags att börja röra på er så att ni orkar rida när vi startar terminen den 18/8.

  

RIDSKOLAN

Den 18/8 börjar terminen. Du som red förra terminen har redan betalt för de två första gångerna. Ny faktura kommer sen för vecka 36 och fram till jul. Skulle du vilja dela upp din faktura gör du det på egen hand, var bara noga med att märka dina inbetalningar med fakturanumret. Hela fakturan måste vara betald innan terminen är slut.

Hästarna

Två nya hästar har flyttat in i stallet.
Dolce – är bara 6 år och ganska orutinerad men väldigt snäll. Hon kommer under hösten att utbildas för att sen börja gå lektioner.

Torped – En lugn och snäll kille på 14 år som vi har hyrt fram till nästa sommar.

Brenda – Blev biten av Puff, tyvärr tog detta så illa att hon fick lösa benbitar. Hon är nu opererad och  ska vila i 7 veckor. Sen sätts hon igång igen och vi hoppas att hon ska bli bra igen.

Escape – Har fått skor och börjat röra på sig lite lätt men vi är inte helt säkra på att hon verkligen är frisk än. Joggingen får utvisa.

Chefen – Har inte fått någon semester då han ridits hela sommaren. Han har gått jättefint och både hopp- och dressyrtränat men han är mer en enmanshäst och kommer därför läggas ut på annons i höst. När han är såld kommer vi börja leta efter ny häst.


Skötarridning
Den 11/8 öppnar ridskolan upp igen efter sommarvilan. Hästarna får sina skor och det är dags för dom att komma i form. Denna vecka välkomnar vi alla skötare att hjälpa till att sätta igång hästarna.

 

KLUBBEN

Pengar till klubben
I våras samlade vi in pengar så att vi faktiskt kunde köpa chefen. Vi fortsätter denna insamling för att ha pengar så att vi så småningom kan köpa in en ny ponny.
En av de aktiviteter som gav mest pengar förra året var inventeringen av ekohallen så nu gör vi en insats igen!
Inventering av ekohallen 31/8. Vi träffas på klubben 7.30 för samåkning. Kan du inte vara med hela dagen så kan du ta dig dit på egen hand. Anmäl dig till Marie om du kan och vilka tider. Heldag, fm eller em.
Ekohallen bjuder på frukost och lunch. Du måste vara över 15 år. Desto fler vi är desto snabbare blir vi klara och klubben förtjänst blir ca 11000:-

Blir du en av några som tar hand om cafeterian?
Vi behöver några personer som vill ta ansvar för cafeterian. Det handlar om att planera utbudet, köpa in till tävlingar och andra arrangemang och se till att det finns bemanning i cafeterian när det är dags.
Intresserad säg till Marie eller Sara !

Familjedagen
Klart vi även i år öppnar upp anläggningen för alla medlemmar och andra hästintresserade! I år är det dags den 7/9. Området öppnar kl 13.00 med aktiviteter för både stora och små. Klockan 14 är det dags för show i ridhuset.
Entré: 20:- för stora och 10:- för små. Hjälp oss att sprida och vill du vara med och hjälpa till så behövs det folk till ponnyridning, café, speaker, parkering, entré med mera. Kontakta Erika Johansson på 073-5453679 om du vill hjälpa till eller skriv upp dig på lapp i stallet.

Arbetshelg 16-17 augusti
Dags att snygga till på anläggningen, bland annat ska stora ridhuset ska målas klart men det finns jobb för alla. Kan du hjälpa till 1 timme är du lika välkommen som om du vill hänga med oss hela helgen. Vi tänder grillen vid lunchtid och bjuder på grillad korv och dricka.

Bagare eller bara duktig på att rulla chokladbollar – se hit!
Under hösten har vi flera tävlingar och arrangemang på klubben. Du kan hjälpa till genom att baka något gott…eller nyttigt. Bara att röra ihop det du önskar och lämna in på klubben så kan vi stoppa det i frysen tills det är dags.
Vill du baka något som inte kan frysar lämna in det i samband med tävling eller arrangemang.

Loppis den 17/8 - inställd
Tyvärr har väldigt få anmält att de ska sälja något på loppisen så vi ställer in den och gör ett nytt försök nästa år.

Klubbfest
Årets klubbfest var planerad att hållas i slutet av augusti men responsen har varit dålig. Därför bestämde vi att klubbfesten flyttas till oktober. Magnus återkommer med datum när det är spikat! 

Klubbmästerskap i hoppning
Den 27 sep är det dags för andra omgången i klubbmästerskap i hoppning. Klasser både för privathästar och ridskolehästar. Ridskolehästarna får gå max tre rundor. Skötare har förtur till sin häst. Stallvärdinnor och de som under året hjälp till inom stanna i stallet projektet kommer också prioriteras!
KM för ridskoleekipage går i LD-0,90
KM för privatekipage går i passande höjd för ekipaget- minst LD och högst LB-1,10. om man rider två klasser räknas den lägre höjden som förklass och ingår inte i KM 

Stöd klubben när du shoppar på nätet
Nya Hööks katalogen har kommit. Ska du handla till dig själv eller hästen så kom ihåg att gå in via www.sponsorhuset.se och välj Eslövs ridklubb så får klubben 2% av ditt ordervärde och du själv får 2% bonus. Många bäckar små är ett välkommet bidrag till klubbens ekonomi.
Utöver Hööks kan du handla från över 200 välkända nätbutiker och varje köp ger pengar till både dig och Eslövs Ridklubb. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto
Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset. 

Gå och in se vilka butiker som är med via www.sponsorhuset.se

PRIVATRYTTARE

Pay and jump och KM
27/9 är det dags för hösten första Pay and Jump och KM i Hoppning (läs mer ovan). För mer info om Pay and jump se hemisdan.

Privatträningar ordnade av klubben
Från 1/9 gäller följande för privatträningar ordnade av klubben:
Vid träningen kan deltagarna välja mellan följande två alternativ. Alla som rider för samma tränare vid samma tillfälle måste göra på samma sätt.
1 – De som tränar betalar direkt till tränaren. Alla som tränar har anläggningskort eller löser engångskort.
2 – De som tränar betalar till klubben som i sin tur betalar tränaren, Alal som tränar är medlemmar i klubben. Klubben kommer då att ta ut en administrationsavgift på 10 kr per ekipage per träning för att täcka kostnader för bankavgifter som inbetalningarna medför. 
Den som samordnar träningarna ansvarar för att fatta beslut om vilken modell man föredrar och meddelar sen This is a mailto link 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK 

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.

 

KALENDER

11-15 aug – Skötarridning
16-17 aug – Arbetshelg på klubben
18 aug – Ridningen börjar
31 aug – invetering av ekohallen
13-14 sep – Dressyrtävlingar
17 sep – styrelsemöte
27 sep – KM i Hoppning och Pay and jump
28 sep – Hopptävling
5 okt – Pay and ride och KM i dressyr
15 okt - styrelsemöte
 

 

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |