Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 5 2015
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

Så har ytterligare en sommar gått. Våra lektionshästar har haft ett härligt lov med massor av gräs i hagarna.
När hästarna har vilat har personalen legat i och jobbat på underhållet av vår anläggning. Domartornet vid utebanan har fått ny trappa, stallet är ommålat, underlaget i lilla ridhuset har bytts ut och massa smågrejer har också fixats för att vi ska fortsätta att ha en fin anläggning.
Ett av klubbens mål för året var just att arbeta med underhållet på anläggningen så detta ligger helt i linje med vår verksamhetsplan.
det andra målet var att engagera fler medlemmar i det ideella arbetet, tyvärr har detta gått sämre. Vårt mål är att alla medlemmar ska hjälpa till minst 4h/år. Detta blir väldigt lite tid per medlem men är värdefullt för klubben och gör att vi kan behålla den prisnivå som vi har på lektioner, anläggningskort och andra aktiviteter.
Så med detta vill jag uppmana ALLA att skriva upp sig i pärmen som just nu uppdateras men snart kommer finnas i stallet igen!

KLUBBEN

Vilken aktivitet kommer du på?

Målardag den 22/8
Från klockan 10.00 börjar vi reparera hinder och kanske också bygga några nya. Blir vi tillräckligt många så målar vi också sargen i lilla ridhuset.
Kom när du kan och stanna så länge du vill. Vi håller på till 14.00 ungefär. Vi bjuder på fika och grillad korv/veg alternativ om du säger till i förväg.

Inventering 30/8
Återigen är det dags att inventera på Ekohallen i Malmö. Ett väldigt enkelt sätt för klubben att tjäna snabba pengar och som vanligt lägger vi undan dessa till något speciellt. I våras kunde vi köpa Rocky för insamlade pengar. Målet nu är en ny häst!
Vi träffas 7.30 på klubben och åker gemensamt, kommer du senare får du komma direkt till Ekohallen på Jägersro.
Alla kan hjälpa till ingen hästvana krävs men du måste vara minst 15 år. Heldag, halvdag, några timmar. Alla händer är välkomna men anmäl dig till This is a mailto link och gör det snabbt för blir vi inte tillräckligt många så blir det inget.

Familjedag 20/9
Årets familjedag hålls den 20/9. Planeringen är i full gång men vi behöver hjälp att fylla dagen med trevliga showinslag. Har du tips så kontakta Anna Nimander på This is a mailto link
Kan du vara med som funktionär den 20/9 skickar du också ett mail.

Tävlingar i höst
Längst ner i Nyhetsbrevet kan du se höstens kalendarium. Till alla tävlingar behövs det funktionärer. Även här finns det uppgifter för alla, hästvana, hästrädda, unga, gamla.
Skicka ett mail eller skriv upp dig i pärmen.

Sponsra en tävling
Vill ditt företag synas i samband med våra tävlingar. Du kan vara med som sponsor genom att bidra med saker som vi delar ut som priser, sponsra en klass, sponsra ett hinder eller en hel tävling.
Så för en väldigt liten kostnad kan du synas till tävlande och publik.
Intresserad kontakta This is a mailto link

 

RIDSKOLAN

Ridskolan har startat för terminen – Välkomna!

 

Ridfakturor
Denna vecka (34) ska hela period 3 av din ridfaktura vara betald så kom ihåg att betala in din avgift.
När du betalar glöm inte att uppge fakturanummer och barnets namn. Det är mot detta vi bokför inbetalningar.
Nästa deadline är den 2/10 då ska hela årets ridavgift vara inbetald.

Höstlov
Som vanligt blir det en massa aktiviteter på höstlovet - läger, halloweenhoppet och annat roligt. Eventuellt kommer årets teorivecka att läggas under höstlovsveckan också.
Har du önskemål om vad för aktiviteter vi ska ha under teroriveckan prata med din ridlärare.

HÄSTARNA
Vi hästar har haft ett härligt sommarlov, tack vare regnet har gräset växt och vi har kunnat äta dygnet runt. Så nu när det var dags att börja jobba igen fick alla nya och längre sadelgjordar.
Eftersom vi är så vältränade börjar vi redan komma igång igen men vi vill gärna att ni kommer ihåg att avboka om ni inte kommer så att jobbet kan fördelas lika mellan oss.
I övrigt vill vi hälsa att alla mår bra och att vi är glada över att ni äntligen är tillbaka.

PRIVATRYTTARE

Lag serier i höst
Ett lag är anmält till Knock Out dressyren i L:B. Vill du också vara med här anmäl ditt intresse till This is a mailto link. Vi behöver också någon som kan vara lagledare för detta lag i höst.


Hoppträningar för Johan Hillström

Träningen kommer som tidigare att hållas 3 tisdagar/månad. Lite förändringar för termine:
Anmäler man sig till hoppningen så är det till samtliga träningar under månaden Uppsägning sker med en månads varsel. Möjligheten att träna ibland kommer endast att ges i mån av plats. Anmäler man sig och inte närvarar så är man ändå betalningsskyldig. (Givetvis så får en ersätta ta ens plats men denne ordnar man själv) Priset höjs till 210. Avgiften ska betalas innan perioden infaller.

Vill du vara med och träna?

Kontakta Pernilla Werder för mer information, 070-373 39 14 el This is a mailto link.
För att veta mer om Johan besök http://www.shstables.se/

Dressyrmöte
Det finns stort intresse för dressyr i Eslövs Ridklubb! Delaktigheten och engagemanget bland Eslövsryttarna blev mer intensivt när vi var med i Distriktmästerskapet i våras. Det skulle vara jättekul att träffas och prata om vårt gemensamma intresse. Alla är välkomna, häst- och ponnyryttare, olika raser, mormor, ungdomar m fl ni behöver inte ens rida dressyr för att komma!

När: Måndagen den 24 augusti kl 18.30 (Kaffe och kaka serveras)

Var: Eslövs Ridklubb i cafeterian i stora ridhuset

Anmälan till: This is a mailto link senast den 20 augusti.

 

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK 

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb där läggs information från klubben ut så fort det är något nytt att sprida. Du behöver inte ha ett eget facebook konto för att gå in och titta. Genom att skriva in adressen ovan kan vem som helst se informationen vi lägger ut.

 

KALENDER

19/8 – Styrelsemöte kl.18.30
20/8 – Familjedagsmöte kl.18.30
22/8 – Hinderarbetsdag kl 10.00
24/8 – Dressyrmöte kl 18.30
30/8 - Inventering
5-6/9 – Hopptävling
20/9 – Familjedag och hästloppis 12-15
26-27/9 – Dressyrtävling
v.44 – Höstlovsaktiviteter
v.44 – ev teorivecka
25/10 – Pay and ride och KM i dressyr
21/11 – Dressyrtävling
22/11 – Verksamhetsmöte och glöggmingel
13/12 – Julshow
23/12 – Terminen slutar

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |