Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 4 2014
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

CHEFEN PROVJOBBAR

Nu är han på plats, Chefen! Ett stort tack till alla som har bidragit till att han nu står i stallet. För Chefen är ingen mindre än vår nya häst! Han som vi med gemensamma krafter nästan samlat hop pengar till. Än pågår insamlingen och snart kan han vara slutbetald. 

 

TÄVLINGAR PÅ ERK
Tävlingssäsongen har börjat på klubben. Lingon och blåbärs hoppningen lockade många deltagare för några veckor sen och idag har Äggahoppet gått av stapel.  Båda dessa tävlingar har haft många tävlande ridskoleekipage, kul! Nästa helg är det dags för vårens största tävling. Tre dagar hoppning med över 300 startande. Vill du vara med och hjälpa till som funktionär. Kontakta Amanda Herrström på 070-5710320. Du behöver inte ha några förkunskaper, alla kan kocka kaffe, lyfta bommar, hantera en kratta och peka var bilar ska ta vägen. Så välkommen som funktionär du också!


INFO FRÅN STYRELSEN  

Nu har vi gått över till den nya försäkringen som omfattar alla medlemmar i klubben. Vi saknar fortfarande fullständigt personnummer på några medlemmar. Vet du om att du inte angett hela ditt personnummer gör det nu så att även du är försäkrad. Är du osäker kolla med din ridlärare.

 

RIDSKOLAN

Fakturan för ridperiod två detta år har gått ut till alla som rider på lektion. För juniorer och seniorer är faktura för resten av denna termin och de två första gångerna efter sommaren.  Så kom ihåg att betala din faktura i tid. Vill du dela upp betalningen på fler gånger tala om det för din ridlärare så att du slipper påminnelser.

Sommarläger och kurser

Nu är det dags att boka in sig på sommarens läger och kurser.  Det finns något för alla nivåer men anmäl dig nu så att det inte blir fullt.

V 25 16-19/6 Midsommarläger

4 dagars hästskoj i början på sommarlovet! Klassiskt sommarläger med allt från barbackabus till hopptävlingar och uteritter. 2 pass ridning/dag. Valfri övernattning mellan onsdag och torsdag. Lunch och em fika ingår alla dagar, vid övernattning tillkommer middag och frukost samt kvällsmys såklart. Du bör kunna klara av din häst självständigt- inte för nybörjare.
Tid 9-15:00, 1600kr, 1950kr inkl övernattning

v 26 23-25/6 Hoppläger

För dig som rider Nivå 1 och uppåt- dvs klara din häst i alla gångarter och har hoppat. Två pass ridning/dag. Uteritt, markarbete, gymnastikhoppning med balansövningar samt banhoppning. Vi avslutar med hopptävling!
Valfri övernattning mellan tisdag och onsdag.
Lunch och fika ingår alla dagar. Vid övernattning tillkomer middag, frukost samt kvällsmys såklart.
Tid 9-15:00, 1300kr, 1650kr ink övernattning

v 26 26-27/6 Knatteläger halvdag

För barn 5 år och uppåt med lite eller ingen ridvana. Vi ordnar med ledare till alla! 1 pass ridning, hästskötsel och teori. Lunch ingår!
Tid: 9-13,00, 450kr

v 26 26-27/6 Vuxengrupper

Kvällsridning för vuxna. Både nybörjare och rutinerade. Vi delar in i grupper efter rutin. Tid ca 18-20 ( vid två grupper) 60 min ridning, 180kr/pass, 350kr/ 2 pass

V 27 30/6-2/7 Nybörjarläger

För barn över 7 år med liten eller ingen ridvana. Två ridpass per dag, häst och stallskötsel. Lunch och em fika ingår
Tid: 9-15:00, 1200kr

v 27 1- 4/7 Vuxengrupper

Kvällsridning för vuxna. Både nybörjare och rutinerade. Vi delar in i grupper efter rutin. Tid ca 18-20 vid två grupper. 60 min ridning., 180kr /pass, 350kr/2 pass, 500kr/3 pass, 600kr/4 pass

 

KLUBBEN

Alla är vi bra på olika saker och kanske är det just din kompetens som behövs i klubbens verksamhet. På årsmötet beslutades att klubben ska ha flera olika grupper som tar hand om olika områden. Då kan du engagera dig i det som du tycker är roligast.
Sen tidigare har vi en tävlingssektion och ungdomssektion
Vi startar nu upp marknadsföringsgruppen, cafégruppen, privatryttargruppen och arrangemangsgruppen.
Vill du engagera dig i någon av dessa eller få reda på vad det innebär anmäl ditt intresse till:
Marknadsföringsgruppen – Pernilla Colhag, This is a mailto link
Cafégruppen – Niklas Werder This is a mailto link
Privatryttargruppen – Agneta Mattsson, This is a mailto link
Arrangemangsgruppen – Maths Andersson, This is a mailto link
Tävlingsektionen/Dressyr – Agge Åfeldt, This is a mailto link
Tävlingssektionen/Hoppning – Amanda Herrström, This is a mailto link

Usek

Möte för alla som är engagerade i U-sektionen den 27/4 kl 11.00. Viktigt att alla kommer för sålda lotter ska redovisas.

Fritidsgården fortsätter

Kom ihåg att Fritidsgården Loftet har öppet fram till den 2/5. Alla som går i årskurs 3 till årskurs 9 är välkomna mellan 12.00 och 20.00 måndag-fredag i ridhusets cafeteria.
Det finns fika (paj, korv och bröd, dricka, godis mm)varje dag för en billig peng. Vi har olika aktiviteter så som kaninhoppning, fotbolls brännboll, pyssel, bakning, hästaktiviteter och mycket annat smått och gott. Barnen är försäkrade via sin egen hemförsäkring.

Vi som håller i detta är tre stycken blivande fritidsledare (Erika, Kennie och Emma) från folkhögskolan i Eslöv som har detta som vår sluttentamen. Vid frågor ring gärna: Erika Johansson 073-5453679

Stöd klubben när du shoppar på nätet

Sponsorhuset har ändrat sitt upplägg och nu får du och Eslövs ridklubb dela på ersättningen från butikerna. Du kan handla från över 200 välkända nätbutiker och varje köp ger pengar till både dig och Eslövs Ridklubb. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto
Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset.

Gå och in se vilka butiker som är med via www.sponsorhuset.se

 

PRIVATRYTTARE

Just nu finns en ledig box på klubben. I vårt privatstall finns det tio boxplatser, en av dessa kan bli din.

I boxhyran ingår fodring, ut- och insläpp i hage, ett täckesbyte, hö, halm, havre och betfor. Dessutom har du tillgång till hela vår fina anläggning!

Stallhyra för boxplats är 3 200 kr för häst och 3050 kr för ponny.

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.

 

KALENDER

25-27 aprilhopptävlingar
27 april 11.00 – Usek möte
7 maj 18.30 – Styrelsemöte
11 maj - Pay and jump
24 maj - dressyr em
25 maj – Dressyrtävlingar
14 juni - sista Ridlektionerna
15 juni - Hopptävling ponny!
16 juni - Första Ridlägret
14 juli - Ridskolehästarna går på bete!

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |