Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev nr 4 2013

----------------------------------------------------------

Nr 4 2013
Redaktör: Sara Mörking
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!
Äntligen verkar våren ha kommit! Både mäniskor och hästar gläds över att kunna vara mer utomhus.

Ni har väl inte missat att det är full aktivitet i och kring stallet. Gruppen kring Stanna i Stallet håller cafeterian öppen och ordnar massor med annat kul. Håll koll på whiteboarden i stallet. Men ha inte för bråttom när du kör till och från stallet, du har väl inte missat den nya hastighetsbegränsningen på sista biten av Södra vägen. Den tackar vi kommunen för!

STYRELSEINFO
På senaste styrelsemötet bokade vi höstens familjedag. Den kommer att vara den 15:e september. Skriv in det i almanackan redan nu! Vi pratade också om e-mailadresser, det finns nu ett antal nya e-mail adresser för kontakt med olika funktioner på klubben. Vi bestämde också att personal och styrelse ska gå en första hjälpen utbildning samt att placeringen av det första hjälpen material som finns på anläggningen ska ses över. Gunnel, vår nya verksamhetschef, rapporterade vad hon gjort den senaste månaden. Bland annat har hon introducerat vår nye vaktmästare, samt haft mycket kontakt med kommunen.

RIDSKOLEINFO
Våren var här kanske för att stanna? Vi passar på och rider ute när det går - hästarna uppskattar det mycket!

9 maj anordnar klubben en prova på dag tillsammans med Sandby Judoklubb. Från klockan 10 finns möjlighet att prova ryttaranpassad judo i cafeterian och ridning i manegen. Anmäl dig senast den 7/5 till This is a mailto link.

Stallvärdarna jobbar på och vi har utökat till att ha en stallvärd på måndagkvällar också! Den 19 maj ska alla som är med i ”stanna i stallet” projektet ha en utbildningsdag tillsammans med personalen.

Café eller kiosk är öppet onsdagkvällar mellan 17-19. Fint väder ute! Alla intäkter går till ungdomssektionen.

Projekt Hästis är lite ändrat. Vi fortsätter som vanligt på fredagar 15:00. Men söndagar ojämna veckor preliminär tid 10:00 är det ponnyridning istället för hästis. Anmäler gör du på den vanliga mailadressen. Det kommer kosta 40 kr för en 15-20 min ridning!

Det är många som börjar anmäla till ridläger i sommar. Tyvärr har vi inte helt spikat schemat för sommarens aktiviteter - men v 25 och 26 kommer att se ut som vanligt med midsommar läger och hoppläger, samt ett läger för knattar och nybörjare. Välkomna att anmäla.

NY HASTIGHET
Hoppas att alla som kommer till klubben med bil har noterat den nya hastighetsbegränsningen på sista biten av Södra vägen. Den har kommit dit för vår skull, så tänk på barn och hästar och respektera 50-gränsen!

PONNYRIDNING
Söndagar udda veckor har vi ponnyridning på ridskolan! Ingen åldersgräns- varken uppåt eller neråt- alla är välkomna! Vid fint väder går vi ut en runda som tar ca 20 min och kostar 40 kr. Betalning kontant på plats, jämna pengar tack.

Är det dåligt väder håller vi till i ridhuset.

Du anmäler på mail till This is a mailto link

TÄVLINGSSEKTIONEN
Det är dressyrtävlingar 11-12 maj - funktionärslistor kommer snart upp i stallet. Anmäl dig om du vill vara med och hjälpa till!

NY HEMSIDA
Du har väl inte missat vår nya hemsida www.eslovsridklubb.se?

LOPPIS OCH PONNYRIDNING
Den 5:e maj är det loppis i Stora ridhuset.

Försäljningen börjar 11:00 och stänger 15:00.

Om du vill sälja saker tar du med dig ett bord och sköter försäljningen själv. Du är välkommen att sälja vad du vill, alltså inte bara hästprylar! Att hyra en plats kostar 100:-. Som försäljare är du välkommen från 10:00 för förberedelser.

Cafeterian kommer att vara öppen hela dagen. Där finns kaffe, fika, mackor och godis till försäljning.

Det kommer också att finnas möjlighet till ponnyridning 12-14 för alla barn.

Loppisen är en del av Upplev MittSkåne, www.upplevmitskåne.se.

FÅ PENGAR TILLBAKA – HANDLA VIA SPONSORHUSET
Sponsorhuset har ändrat sitt upplägg och nu får du och Eslövs ridklubb dela på ersättningen från butikerna. Du kan handla från över 200 välkända nätbutiker och varje köp ger pengar till både dig och Eslövs Ridklubb. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto

Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset.

Gå och in se vilka butiker som är med via www.sponsorhuset.se

SPELA PÅ SVENSKA SPEL – PENGAR TILL ESLÖVS RIDKLUBB
Svenska Spel har avsatt 50 miljoner kronor som ska gå till landets idrottsföreningar och deras ungdomsverksamhet. Men det är du och alla andra som spelar som bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå!

Det kostar ingenting extra. Alla som har ett Spelkort eller spelkonto och spelar på hos Svenska Spel kan vara med och aktivt påverka hur pengarna ska fördelas! Välj upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. Så glöm inte att sätta Eslövs ridklubb som en av dina klubbar!

GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.

5/5                      Loppis
9/5                      Prova på Judo och ridning.

11/5                    Lokal dressyrtävling stor häst
12/5                    Regional dressyrtävling stor häst