Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 3 2014
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

VÅR I LUFTEN! 

Då har klubben haft Årsmöte och en ny styrelse har valts. Det var ett välbesökt årsmöte där vi också tog upp frågan om ny logga för klubben, diskuterade motion om betalning av ridavgifter och presenterade ett förslag på hur vi under året ska skapa grupper inom klubben som arbetar med olika frågor.
Vi som fått förtroendet att leda klubbens arbete 2014 tackar för förtroendet och ser fram emot ett spännande år med många engagerade medlemmar.

Nya styrelsen består av:

Ordförande: Maths Andersson
Sekreterare: Agneta Mattsson
Kassör: Pernilla Colhag       
Ledamöter: Magnus Alsterfjord, Agneta Åfeldt, Johan Slagstedt, Erika Johansson
Suppleanter: Christina Moritz, Sofia Nilsson

Lättaste sättet att kontakta styrelsen är att skicka ett mail till This is a mailto link


INFO FRÅN STYRELSEN 

Nya styrelsen träffades för första gången och startade upp sitt arbete. Bland annat diskuterades fonder som vi kan söka pengar ur till olika projekt.
Vi pratade också om uppdragen styrelsen fick från Årsmötet. Bland annat måste vi hitta ett system att få alla att betala sina ridfakturor i tid.  Behovet av belyst cykelbana till klubben togs också upp. 

Ny försäkring för medlemmar
Styrelsen har fattat beslut att redan den 1 april gå med i Ridsportsförbundets nya försäkring. Redan idag har vi en försäkring som gäller ridande på ledarledd verksamhet. Den nya försäkringen har tecknats av ridsportsförbundet och blir obligatorisk för alla klubbar från 2015 men vi går över på den redan 1 april. Exakt vad den innebär återkommer vi till i kommande nyhetsbrev.

 

RIDSKOLAN

Härliga dagar här på ERK med en tidig vår. Kommer säkert ett bakslag som en pappa till en ridskoleelev sa sa -i April kommer det ett par cm snö !! måtte han inte ha rätt.
Redan nu har några grupper ridit ut i den härliga värmande solen och hästarna tyckte de var toppen o vara ute.
Glöm inte planera sommaren, redan nu strömmar anmälningarna till våra dagridläger in, så vill man säkra en plats vänta inte för länge.  Påsklovet är ju på gång med, och som vanligt blir det miniläger och vi kommer ha hästuthyrning. Läs mer om lovaktiviteterna längre ner i nyhetsbrevet. Antalet elever som vill rida ökar så vi har startat en ny grupp på tisdagar, denna är för barn som är nybörjare.

Hästarna

Vi har fått ta farväl av vår ridskolehäst Ribston Apple. Efter en längre tids hälta fick vi ta beslutet att låta honom komma till de gröna ängarna. Ribston var ett Engelskt Fullblod född 1999 e:Jalmood- Jimmy Reppin och uppfödd av Stall Art AB. Vi är många som har alla fina ridminnen av denna fantastiska häst som verkligen kunde ge känslan av att dansa. Vila i frid kära vän!
Kickan skada sig när hon var ute med kompisarna i hagen och fick ett ganska djupt sår, efter någon veckas vila är hon tillbaka i verksamheten igen.
Sting, Escape, Solo, Kickan har fått nya  sadlar. De är av märket Wintec och kan enkelt ändras för att passa olika typer av hästar. Man kan byta koppjärn vilket justerar bomvidden och det finns också ilägg som kan fylla ut fram, bak eller mitt på sadeln. Detta gör att vi kan använda samma sadel även om vi köper en ny häst och förhoppningsvis får vi glada hästar som kan få välpassande utrustning på sitt arbete!
Vi tackar Anna på Marietorps Ridsport butik som hjälpt oss passa in sadlarna!
Stort tack till stiftelsen Sparbanken Öresund som gett klubben bidrag till att köpa nya sadlar!

Hopptävling för våra yngsta medlemmar! Söndagen den 30 mars klockan 10,00

Blåbärs hoppning - Du rider en bana på 6 hinder med ledare. Du kan rida banan i skritt eller trav.  Alla får rosett! 80kr

Lingon hoppning - Här rider du banan med 6 hinder utan ledare och i trav. Viktigt att du kan både rida lätt och stå i lätt sits i trav samtidigt som du kan styra! Alla får rosett! 80kr
Lätt hoppning - Här rider du banan i trav eller galopp och hinderna är lite högre! Alla får rosett! 80kr

Påsklovsaktiviteter

Som vanligt blir det ett påsklov fyllt av aktiviteter. Du anmäler dig i stallet.

Tisdag 15 april- hästuthyrning stora hästar (100kr)

Onsdag 16 april- miniläger (200kr)

Fredag 17 april- hästuthyrning ponnyer (100kr)

Söndag 20 april- Äggahoppet ( 80kr/start)

 

KLUBBEN 

Barometern är uppe i över 22000:-

Målet med insamlingen är att få ihop tillräckligt med pengar för att köpa en ny häst till ridskolan. Om alla vi medlemmar hjälps åt kan vi få ihop pengar ganska snabbt! Det finns många sätt att bidra på både för medlem och företag.

Detta kan du göra:

MÅNGA BÄCKAR SMÅ - Sätt in valfritt belopp på vårt bankgiro 609-6861, märk inbetalningen med ”ny häst”

FÖRETAGSSPONSRING - Har du företag och vill sponsra den nya hästen. För 1500:- får du ditt företagsnamn under hästens presentation på hemsidan, för 2500:- får du dessutom ditt företags namn vid hästens box. Vill du ge en större summa? Då diskuterar vi vad du får. Kontakta Pernilla Colhag om du är intresserad 070-4960788 eller p.colhag (at) gmail.com

- KÖP EN LOTT - För 50:- deltar du i utlottning av priser, se vinstplan i stallet. Lotten köper du av din ridlärare. Pengarna går oavkortat till den nya hästen.

Följ insamlingen på hästbarometern som sitter i stallet och på hemsidan.

Nu drar det igång med fritidsgård på Eslövs Ridklubb 

Från och med den 24/3 till den 2/5 kommer det att bedrivas fritidsgård på Eslövs ridklubb bland annat för att se hur stort intresse det finns i kommunen av denna typ av fritidsgård. Vi har satt årskurs 3 till årskurs 9 för att inte få för stort åldersspann.

Vi kommer att hålla till i stora ridhusets cafeteria måndag till fredag 12:00 – 20:00 under dessa 6 veckor. Det kommer att finnas fika (paj, korv och bröd, dricka, godis mm)varje dag för en billig peng. Vi kommer att ha olika aktiviteter så som kaninhoppning, fotbolls brännboll, pyssel, bakning, häst aktiviteter och mycket annat smått och gott. Barnen är försäkrade via sin egen hemförsäkring.

Vi som håller i detta är tre stycken blivande fritidsledare (Erika, Kennie och Emma) från folkhögskolan i Eslöv som har detta som vår sluttentamen. Vid frågor ring gärna: Erika Johansson 073 5453679

Stöd klubben när du shoppar på nätet 

Sponsorhuset har ändrat sitt upplägg och nu får du och Eslövs ridklubb dela på ersättningen från butikerna. Du kan handla från över 200 välkända nätbutiker och varje köp ger pengar till både dig och Eslövs Ridklubb. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto
Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset.

Gå och in se vilka butiker som är med via www.sponsorhuset.se

 

PRIVATRYTTARE

Tävlingar

På senaste dressyrtävlingen hade vi fulla klasser och många hemma ekipage stod för fina prestationer av hemma ekipage! Linda Persson- Flamenco på 2:a plats och Karolin Sjöland på Berlin 4:e. Hanna Arnesson på Quite Big 5:a i olika klasser. Grattis!

Nästa tävling är den 25-27/4. Vi är i stort behov av funktionärer, hjälp till med stort eller smått.  Säg till Marie Olsson om du kan hjälpa till.
Gillar du att baka så behöver vi massor till cafeterian. Alla bidrag mottages tacksamt.

Hoppträning för Jörgen Larsson

Nästa hoppträning för Jörgen Larsson är tisdagen den 1 april. 4-5 pers per grupp och 2-3 grupper. Pris ca 300 (beror på hur många vi blir). Dagkort tillkommer om du inte är medlem. Anmäl dig till Hanna Persson This is a mailto link

Dressyrträningar för Varelija Varga Persson flyttar till torsdagar

Från och med torsdag 13 mars flyttade dressyrträningen för Valerija Varga Persson från lördagar till torsdagar. Träningen sker mellan ca 15.30-21:00. Vi skiftar mellan att vara i stora och lilla ridhuset beroende på lektionsverksamheten.

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.

 

KALENDER

24 mars – Fritidsgården startar
25 mars – Hoppträning för Johan Hillström
27 mars – Dressyrträning för Valerija Varga Persson
30 mars – Blåbär och Lingon hoppning
1 april – Hoppträning för Jörgen Larsson
2 april – Styrelsemöte
3 april - Dressyrträning för Valerija Varga Persson
8 april - Hoppträning för Johan Hillström
10 april - Dressyrträning för Valerija Varga Persson
13 april – Möte för personal och styrelse
15 april- hästuthyrning stora hästar
16 april- miniläger
17 april- hästuthyrning ponnyer
17 april - Dressyrträning för Valerija Varga Persson
17 april - banpersonalutbildning
20 april- Äggahoppet

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |