Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev nr 2 2013

----------------------------------------------------------

Nr 2 2013
Redaktör: Sara Mörking
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!

Mitt i sportlovet och många kanske har lämnat hästarna för en vecka för skidåkning eller solsemester. Eller också kanske ni spenderar extra mycket tid i stallet nu när det är ledighet. Vi hoppas att många av er framöver kommer att vilja spendera ännu mer tid i stallet och kommer därför under våren att dra igång projektet ”Stanna i stallet”. Håll utkik på anslagstavlorna och hemsidan efter mer information om alla roliga aktiviteter som kommer att ordnas inom detta projekt!

Glöm inte heller att komma på årsmötet 10:e mars. Ta chansen att göra din röst hörd, få reda på mer om föreningen där du är medlem, eller bara ta en fika med andra medlemmar!

STYRELSEINFO

I styrelsen har det hänt mycket sen sist. Tillsammans med personalen har vi haft en visionsdag, där vi funderade över vad vi vill satsa på under 2013. Dagen kommer att resultera i en verksamhetsplan för 2013 som kommer att presenteras på årsmötet. Årsmötet är för övrigt den 10:e mars. Kom då och var med och välj vem som ska sitta i styrelsen under nästa år och vad vi ska syssla med!

På senaste styrelsemötet hade vi fullt upp. Vi såg över ridhusreglerna, pratade om vandringspriser, företagsridning, sponsring och mycket mer.

RIDSKOLEINFO
Ridskolan rullar på. Pigga och något busiga ponnyer, precis som det brukar vara denna tiden. Vi kämpar på med extra motion av busarna och hoppas på varmare väder och mer rörelser i hagarna.

I mitten av månaden är det dags för nya fakturor så vi ber alla betala klart er senaste faktura så snart som möjligt. Tänk på att vi i och med de kortare fakturaperioderna måste ha ev. uppsägningar av ridplats innan ny fakturaperiod. Ridplatser som inte sägs upp i tid debiteras för hela nästkommande period. Undantag gäller så klart vid sjukdom.

PÅSKAKTIVITETER

I mars hoppas vi våren närmar sig. I samband med påsklovet har vi planerat in följande aktiviteter:

Söndag 24/3    Äggahoppet

Måndag 25/3  Prova på ridning med inbjudna skolelever.

Tisdag 26/3      Utbildningstillfälle för projekt ”Stanna i stallet”

Onsdag 27/3    Dagläger

Fredag 29/3     Röd dag och ridlektioner dagtid

Söndag 31/3    Lokal hopptävling för ponny

Måndag1/4      Röd dag och ridlektioner dagtid

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Nu har vi skapat en Facebook sida för Eslövs Ridklubb. Här kommer vi att sprida information till er medlemmar. Denna sida kommer att ersätta gruppen som funnits tidigare så snabba dig att gå in och gilla gruppen för att inte missa vad som händer i klubben. www.facebook.com/EslovsRidklubb.

TÄVLINGSFUNKTIONÄR

Klubbens tävlingsverksamhet leds ytterst av tävlingssektionen, som består av några ideellt arbetande klubbmedlemmar. Hela tävlingsåret planeras långt i förväg – ungefär ett halvt till ett kvarts år – och klubbens tävlingstermin anmäls då till Ridsportförbundet.

För att kunna hålla vår anläggning i gott skick, samt hålla nere ridavgifter och boxhyror är våra tävlingar väldigt viktiga för oss då de skapar betydande intäkter för klubben.

Vi tror att våra tävlingar och träningar för betalande, s.k. pay and ride och pay and jump, är populära och har ett gott rykte och detta är vi angelägna att förvalta genom att kunna erbjuda goda arrangemang av hög kvalité och med hög servicenivå gentemot våra tävlande gäster.

Du som funktionär betyder alltså väldigt mycket för klubben!!!

Genom att vara funktionär lär du dig dessutom massor om hur det går till på tävlingar och lär känna dina trevliga klubbkamrater.

Funktionärslistor för alla vårens tävlingar finns uppsatta i stallet, så att man redan nu kan passa på att boka in den tävling man vill hjälpa till på.

ÅRSMÖTE

Den 10:e mars är det dags för årsmöte på klubben. Då kommer vi att välja ny styrelse, stänga det gamla året och sätta upp mål för det nya! Välkommen att göra din röst hörd på din klubb!

Vi bjuder på fika!

VILL DU SITTA I STYRELSEN 2013

På årsmötet ska nya ledamöter till styrelsen väljas. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, eller att vara revisor prata med valberedningen och tala om vem du är. Eller kom till årsmötet och kandidera där!

Valberedningen består av Jessica Niwald, Niclas Werder och Agnes Malmström. Du kan också tala om för Marie eller Sara att du är intresserad så framför de det till valberedningen.

VANDRINGSPRISER

Dags att lämna in förra årets vandringspokaler för KM etc till ridskolan!

Vandringspriserna kommer att delas ut på årsmötet till 2012 års vinnare.

24/2                    Regional dressyrtävling stor häst

10/3                    Årsmöte

16/3                    Regional hopptävling stor häst

17/3                    Regional hopptävling ponny

24/3                    Äggahoppet

25/3                    Prova på ridning med inbjudna skolelever.

26/3                    Utbildningstillfälle för projekt ”Stanna i stallet”

27/3                    Dagläger

29/3                    Röd dag och ridlektioner dagtid