Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 1 2015
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Maths Andersson
----------------------------------------------------------

Så var det 2015! Men innan vi blickar framåt så vill styrelsen för Eslövs ridklubb passa på att tacka alla som har engagerat sig ideellt under 2014.
Vi får inte glömma att Eslövs ridklubb är en ideell förening som driver ridskola. Utan det ideella engagemanget i klubben skulle inte ridskolan finnas. Ha detta i tankarna när ni läser första nyheten i detta 2015 års första nyhetsbrev.

TILLSAMMANS GÖR VI 2015 TILL KLUBBENS BÄSTA ÅR!

2014 har varit ett positivt år för klubben, vi har äntligen lyckats vända det ekonomiska resultatet till plus sidan, antalet ridande ökar hela tiden och vi har kunnat investera en del i underhåll av anläggningen.
2015 kommer fokus fortsätta i samma riktning vi vill nu också skapa en långsiktig och hållbar verksamhet där vi har en organisation kring tävlingar och kringaktiviteter som fungerar.

Vi är många som engagerar oss ideellt i klubben, vi gör det för att vi tycker det är roligt. Men tyvärr är det alldeles för få som engagerar sig vilket gör att vissa får slita väldigt mycket för att få klubbens verksamhet att gå runt.
Som ridande på ridskolan eller innehavare av anläggningskort kan man kanske tycka att det inte berör mig men vi ska inte glömma att alla kringaktiviteter faktiskt utgör en stor del av klubbens intäkter. Utan tävlingar, läger, ponnyridning m.m, skulle vi vara tvungna att höja ridavgiften med ungefär100 kronor per lektion.

Vi som engagerar oss behöver hjälp för att klubben ska fortsätta kunna ha en bra verksamhet och låga priser och utvecklas mot framtiden.

Därför har diskussionen i styrelsen kommit upp att alla borde tvingas att hjälpa till precis som man gör i de flesta andra föreningar, handboll, hockey, fotboll med mera. Där har man inget val utan alla medlemmar och deras föräldrar ska hjälpa till ett antal timmar per termin.

Vi tror inte på tvång utan på fri vilja! Vi är övertygade att alla medlemmar har möjlighet att hjälpa till några timmar i verksamheten.

I lektionsstallet finns en pärm där klubbens alla planerade aktiviteter för 2015 finns med. Här vill vi att alla medlemmar/föräldrar i klubben skriver upp sig på minst ett 4 timmars pass under året. (kan finnas åldersgräns på vissa funktioner som gör att föräldrarna får hjälpa till istället för medlemmen). Om vi alla hjälps åt så är det faktiskt inte mer som krävs för att bedriva klubbens aktiviteter. 

 

KLUBBEN

Årsmöte
den 1 mars kl 14.00 är det dags för årsmöte. Alla medlemmar och föräldrar är välkomna. Vi kommer på mötet välja ny styrelse, fatta beslut om årets verksamhet m.m. Klubben bjuder på fika. Välkomna!

Nya medlemsavgifter för 2015

Nytt år och dags att betala medlemsavgiften. På årsmötet 2014 beslutades att höja medlemsavgifterna för att täcka de extra kostnader som blir för klubben med den förbättrade försäkringen som alla medlemmar har genom ridsportsförbundet.

Vi har haft denna försäkring under hela 2014 men då har klubben "bjudit" på den utökade försäkringen. 

Du som rider på ridskolan får din medlemsavgift på fakturan för ridningen. Medlemsavgiften ska betalas med första inbetalningen.

Ni andra medlemmar betalar själva in er medlemsavgift. Den ska vara betalt innan ni deltar i klubbens aktiviteter eller nyttjar anläggningen.

Du betalar in medlemsavgiften på BG 609-6861. Märk inbetalningen med medlemsavgift. Skicka också ett mail till This is a mailto link med ditt namn, adress, fullständigt personnummer och mobil nummer.

Medlemsavgifterna för 2015 är:

Junior 250:-

Senior 370:-

Familj 700:-

Inventering av ekohallen
Då var det dags igen att inventera på Ekohallen. Den 1 februari 8-16 räknar vi prylar och tjänar pengar till klubben. Vi får betalt för varje person och timme så även om du bara kan vara med en del av dagen är det bra för oss.

Pengarna vi tjänar kommer att gå till att köpa in en ny ponny till klubben. Kan du vara med skriva upp dig i pärmen i stallet eller anmäl dig till Marie Olsson.

Klubbis renoverat
Under jullovet påbörjades renoveringen av klubbis och den pågår fortfarande men vi kan redan nu se hur fint det kommer att bli. Renoveringen har vi gjort med hjälp av bidrag från Färs och Frosta Sparbanksstiftelse och många timmar från ideella som hjälp till att måla och snickra.

Nu gäller det också att vi håller klubbis snyggt så tänk på att

- ta bort värsta smutsen från skorna redan utanför klubbis
- diska efter dig
- håll ordning

Men kom framför allt ihåg att klubbis finns och att du där kan värma frusna tår efter ridningen.

Tack till kommunen
Vi tackar Eslövs kommun för beviljande av det extra verksamhetsbirdag som vi sökte för kunna utveckla verksamheten i lilla ridhuset. Nu har vi en bra grund men måste också söka pengar på andra håll innan arbetet med lilla ridhuset kan börja.

RIDSKOLAN

Betalning av fakturor 2015 – nytt system!
Under 2015 kommer vi att prova ett nytt system för betalning av ridfakturorna. Det nya systemet ger dig större valfrihet.  

Du får bara en faktura för hela 2015. Vår rekommendation är att du betalar 4 ggr om året men vill du månadsbetala så går det också, dock måste den första perioden betalas in senast den 30 januari tillsammans med medlemsavgiften.

Därefter gäller att perioden ska vara slutbetald innan den nya påbörjas. Kom ihåg att ange ditt fakturanummer och vad betalningen avser på inbetalningen.

Betalning sker på Bankgiro enligt uppgift på fakturan

Riddag

Mån

Tis

Ons

Tor

Fre

Lör

Period 1

v.2 – 11

v. 2-11

v.2-11

v.2-11

v.1-11

v.1-11

 

medlemsavgift

medlemsavgift

medlemsavgift

medlemsavgift

medlemsavgift

medlemsavgift

Period 2

v.12-25

v.12-25

v-12-25

v.12-24

v.12-24

V.12-24

 

+sverigelotter 125:-

+ sverigelotter 125:-

+ sverigelotter 125:-

+ sverigelotter 125:-

+ sverigelotter 125:-

+ sverigelotter 125:-

Period 3

v.34-43

v.34-43

v.34-43

v.34-43

v.34-43

v.34-43

 

+ julkalendrar 200:-

+ julkalendrar 200:-

+ julkalendrar 200:-

+ julkalendrar 200:-

+ julkalendrar 200:-

+ julkalendrar 200:-

Period 4

v.44-52

v.44-52

v.44-52

v.44-51

v.44-51

v.44-51

 

Fakturans innehåll - Fakturan innehåller ridavgifter, medlemsavgift, sverigelotter och julkalendrar. Medlemsavgiften måste vara betalt i första perioden för den innehåller en försäkring. Läs mer om denna på vår hemsida www.eslovsridklubb.se Ange alltid den ridandes personnummer 10 siffror för att försäkringen ska gälla.
Uppsägning - Uppsägning av ridplats ska ske 4 veckor innan periodens utgång. Uppsägning ska ske skriftligt via mail till This is a mailto link. Har du betalt in för kommande period betalas det tillbaka men påbörjad period betalas inte tillbaka.
Påminnelse om betalning - Vi påminner dig när det är dags för periodbetalning genom att skriva på hemsidan, facebook och i nyhetsbrevet. Anmäl dig till nyhetsbrevet på www.eslovsridklubb.se. Gilla vår sida på facebook www.facebook.com/EslovsRidklubb
Frågor kontakta din ridlärare eller maila This is a mailto link

Hästarna

Jupiter – Vilar just nu då han haltade lite.

Dolce – Är nu frisk igen och under igångsättning.

Alla hästar – Tackar så jättemycket för sina fina täcken som de fick i julklapp! Ni har väl sett hur fina de är i sina nya täcken. Täckena kunde vi köpa in tack vare bidrag från alla medlemmar och dessutom fick vi bra rabatt på inköpen hos Djurgården ridsport.

 

Kontaktpersoner i varje grupp
För att bli snabbare och effektivare med att nå ut med inforamtion om aktiviteter för dig så vill marknadsgruppen i klubben ha en kontaktperson i varje ridgrupp. Som kontaktperson får du ett mail om det är något vi vill att du informerar dina ridkompisar om. Kontaktperson kan vara en ridande i gruppen eller en person som brukar vara med ett barn på ridningen.
Är du intresserad att vara din grupps kontakt skicka ett mail till This is a mailto link. Skriv ditt namn, vilken grupp det är och vilken mailadress du vill ha informationen på. Skulle det bli flera i varje grupp så är det inte hela världen. Vi kommer att infomera om vilka som är konatktpersoner så kan ni hjälpas åt.

PRIVATRYTTARE

Pay and ride 8 februari
Tillfälle att testa formen innan årets tävlingar börjar. Söndagen 8 februari har vi Pay and Ride med klasser från LB-MSV. Maria Carlsson är domare. Anmälan göres på TDB.

 

Anläggningskort 2015

Snart är det dags att lösa nya anläggningskort för er som har helår. De flesta priser är samma som förra året. Men en nyhet blir att vi inför ett kort till reducerat pris för dig som vill rida när vi har låg beläggning i ridhuset, se prislistan nedan och maila This is a mailto link om du har några frågor. Ni som rider med anläggningskort ansvarar själva för att betala in rätt summa på bg 609-6861, märk din inbetalning med namn och typ. Alla som löser anläggningskort ska vara medlemmar i klubben.

Ett löst anläggningskortet gäller för: 
- Du och din häst
- Du och annan häst
- Din häst och annan ryttare.

Fullt pris                                   Reducerat pris (ridhuset stängt 23-6)
Må-To 14-22                         övrig tid
Fr        14-20                         övrig tid
Lö-Sö   9-16                            övrig tid

Våra olika kort och priser:          

Helår   1200:-   800:-
Halvår(jan-jun el jul-dec) 700:-       500:-
Vinter(nov-mar) 700:-       500:-
Dag(medlem) 50:-         50:-
Dag (ej med) 100:-       100:-
Familj  2000:-     1500:-
(som familj räknas de som är folkbokförda på samma adress)
Sommar          250:-       250:-
(v.26-32) Under denna period står hinder framme på stora utebanan som du kan hoppträna på. Kan ej garanteras att det är bevattnat. Vissa veckor kan läger pågå under delar av dagen.

GILLA OSS PÅ FACEBOOK 

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb där läggs information från klubben ut så fort det är något nytt att sprida. Du behöver inte ha ett eget facebook konto för att gå in och titta. Genom att skriva in adressen ovan kan vem som helst se informationen vi lägger ut.

 

KALENDER

1/2 – Inventering av ekohallen
4/2 – Styrelsemöte 18.30
8/2 – Pay and ride

v.8 – sportlovsaktiviteter, håll utkik i stall och på hemsidan
25/2 – Styrelsemöte 18.30
1/3– Årsmöte i stora ridhuset kl 14.00
14-15/3 – Dressyrtävlingar, DM
29/3 – kick off för styrelsen och grupper
17-19/4 – Hopptävling
25-26/4 – Dressyrtävlingar
Påsklovet  - Påsklovsaktiviteter, äggahoppet m.m
10/5– klubbresa till fälttävlan på Eketorp
14/5– klubbgrillfest
24/5 – KM i dressyr och Pay and ride
6/6 – Ponnyridning i Trollsjön
13/6 – KM i Hoppning och Pay and Jump
14/6 – Hopptävling
18/6 – Ridskolan slutar för terminen
v.25 – midsommarläger
Ridläger, Vuxenkurs och hästuthyrning efter att terminen slutat
v.26-32 – hinder på utebanan
17/8 – Ridningen börjar för terminen
4-6/9 – Hopptävling
13/9 – Familjedag och hästloppis
25-27/9 – Dressyrtävling
v.44 – Höstlovsaktiviteter
22/11 – Verksamhetsmöte och glöggmingel
13/12 – Julshow
23/12 – Terminen slutar

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |