Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 1 2014
Redaktör: Sara Mörking
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!

Välkomna till ett nytt år på ERK! Vi hoppas att det ska bli ett bra år med massor med roliga aktiviteter. Ni missade väl inte clinicen i lördags? Det är ju inte varje dag som vi har sådana toppnamn hos oss på klubben! Clinicen var en del av ett Leader projekt vi har igång och den kommer att följas upp med några fler clinics inom andra discipliner senare under året. Håll utkik på hemsidan och i stallet för mer information.

STYRELSEINFO

På senaste styrelsemötet pratade vi om olika sätt att få in pengar till en ny häst till ridskolan. Vi kom fram till att vi ska starta en insamling som vi vill att alla våra medlemmar ska vara med i. Man kan välja att skänka pengar direkt till insamlingen, eller hjälpa till genom att sälja saker där förtjänsten går till klubben. Vi återkommer med denna bit när alla detaljer är bestämda.

Vi pratade också kring de förslag till ny logga för klubben som kommit in. Vi kommer att ta fram ett förslag på ny logga till årsmötet. Kom dit och rösta!

Om all pappersexercis blir klar till dess kommer vårt aktiebolag att avskaffas i månadsskiftet januari/februari och vi återgår till att enbart vara en ideell förening. Detta innebär ingen större skillnad för de flesta medlemmarna, men det blir betydligt enklare med till exempel bokföringen.

Vi tittade också över priserna på anläggningskort och beslöt att hålla samma priser som förra året. Vi beslöt också att införa ett familjekort för 2000:-.

RIDSKOLEINFO

Blåsigt, blåsigare och blåsigast har vi på ridskolan just nu. Leran utbytt mot is- men det är som man brukar säga ”bättre gå på is och ha det glatt än gå i lera och sörja”.

Tapper har åkt till sitt nya pensionärshem, rapport säger att han kärat ner sig i ett fjordsto. Han verkar med andra ord ha det bra! Solo är tillbaka och har börjat gå lektioner igen. Ribston har varit på behandling i Löberöd två gånger och ser bättre ut. Han går i hagen med polarna och skrittas uppsuttet varje dag.

Michaela som har Lördagslektionerna har haft problem med ett knä och för tillfället hjälps Amanda och Caroline Jönsson åt att hålla ordning på lördagarna. Från och med februari planerar vi starta ponnyridningen på söndagar igen. Har förstått att det är många som är sugna!

På sportlovet kommer vi ha extra aktiviteter för ungdomarna-håll utkik på hemsida och anslagstavlan i stallet! Och kom ihåg varma kläder…

SPORTLOVSAKTIVITETER
Onsdagen 19/2- Prova på ridning för alla barn som är nyfikna på hur det känns att sitta till häst. Du anmäler ditt barn per telefon 0413-15294 tisdagen 18/2 mellan 10,30-12,00 eller via mail senast 12,00 under tisdagen.

Prova på ridningen är i grupper om 10 pers och är 30 min per grupp inkl. upp och avsittning. Pris:40kr. (kontant betalning och jämna pengar :-)

Tors/fre 20-21/2-Dagridläger för nybörjare mellan 10,30-13,00. Ett pass ridning, fika, häst och stallskötsel. 350kr

För alla som vill kommer ungdomssektionen dessutom att ordna en övernattning med aktiviteter mellan torsdag och fredag! Pris på övernattning och info angående den kommer!

GRATIS HOPPTRÄNING PRIVATRYTTARE

Vi bjuder in alla hoppintresserade privatryttare till en GRATIS Prova-på-träning söndagen den 26/1 med start 13:00. Grupperna delas in i 4-5 ekipage och tränar 1 timme. Anmälas görs till teamwerder[at]gmail.com senast den 23/1 Uppge namn, kat och kunskapsnivå. Bekräftelse på tid skickas åter per mail.

Johan Hillström har tidigare arbetat på Flyinge i Färs & Frosta seminstall, har varit stallchef och ryttare på Stuteri Arch (Båstad) samt varit hopplärare på Helsingborgs Ridgymnasium

Nu arbetar han som stallchef på Helsingborgs Fältrittklubb, samt driver det egna företaget SH Stables med sambon Eva Sunnanväder.

Johan är C-tränare i hoppning och håller träningar i Åstorps RF och Bjäre RF.
Johan är även Diplomerad Unghästutbildare och har utbildat och tävlat hästar till championat och BREEDERS final samt tävlat 140 hoppning.

SKRYTSIDAN

Du har väl inte missat att vi har en skrytsida på vår hemsida? En sida där man kan skryta över sina fina resultat på tävlingsbanan. För att sidan ska kunna vara "up to date" krävs att du mailar dina resultat

ÅRSMÖTE

Klubbens årsmöte kommer att vara den 9:e mars. Förutom de vanliga punkterna med verksamhetsplan och årsberättelse så kommer vi att ha en omröstning om hur klubbens logga kommer att se ut framöver. Missa inte detta tillfälle att vara med och påverka!

Vi kommer också att välja ett antal personer till styrelsen. Vem tycker du ska leda klubben under det kommande året? Lämna ditt förslag till valberedningen och kom och rösta på årsmötet!

FÅ PENGAR TILLBAKA – HANDLA VIA SPONSORHUSET

Sponsorhuset har ändrat sitt upplägg och nu får du och Eslövs ridklubb dela på ersättningen från butikerna. Du kan handla från över 200 välkända nätbutiker och varje köp ger pengar till både dig och Eslövs Ridklubb. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto
Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset.

Gå och in se vilka butiker som är med via www.sponsorhuset.se

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb.

16/2                  Pay n Ride

19/2                  Prova på ridning