Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Nyhetsbrev nr 1 2013

----------------------------------------------------------

Nr 1 2013
Redaktör: Sara Mörking
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!

Nytt år, ny termin och ett nytt nyhetsbrev! Verksamheten på klubben är i full gång. Vi hoppas på att under året ytterligare växa in i den stora kostym som vårt nya ridhus försett oss med. Till vår hjälp har vi tagit in Gunnel Holmquist. Hon ska jobba som verksamhetschef hos oss under året och vi passar på att hälsa henne välkommen till oss. En närmare presentation finns lite längre ner i nyhetsbrevet.

Nytt för i år är att månadens häst försvinner ut nyhetsbrevet. Lagom till årsmötet i mars hoppas vi på att lansera vår nya hemsida och där kommer presentationer av alla hästarna att finnas istället.

 

STYRELSEINFO

På senaste styrelsemötet hade vi valberedningen på besök. Det är snart dags för årsmöte och vi pratade om behovet av nya styrelseledamöter. Om just du är intresserad av att vara med, läs mer om valberedningen längre ner. Och glöm inte att skriva in den 10:e mars i kalendern då är det dags för årsmöte och då har du din chans att göra din röst hörd!

Även vår nya verksamhetschef, Gunnel, var på besök på senaste styrelsemötet. Hon presenterade sig och vi i styrelsen fick tala om vad vi har för drömmar och visioner om klubbens verksamhet framöver.

I övrigt pratade vi om vårens tävlingar, behov av såväl parkering som funktionärer samt började förbereda för årsmötet.

 

RIDSKOLEINFO
Nu har vi dansat ut julen och är i full gång med en ny termin! Man märker redan att dagarna är lite längre och kvällarna ganska kalla…

För våra grupper med mindre barn vill vi förvarna att vi vid allt för kyligt väder kommer lägga in teori dvs avsutten verksamhet istället för ridningen. Små barn fryser så mycket när de rider och man kan ju inte bylta på hur mycket kläder som helst. Dessutom blir hästarna gärna lite busiga när det är många minusgrader.

Vi har i veckan sagt farväl till vår fina lektionshäst Lilly. Hon har stått hela hösten på grund av hälta och det har inte blivit bättre tyvärr. Det är sådant som händer ibland när man har med djur att göra men det är alltid lika tråkigt tycker vi som jobbar här. Särskilt när det gäller hästar med ett såndant vänligt sätt som Lilly!

 

GUNNEL HOLMQUIST – VERKSAMHETSCHEF

Snart kommer ni att se ett nytt ansikte på Eslövs Ridklubb. Jag heter Gunnel Holmquist och börjar som verksamhetschef hos er 20%.

Tillsammans med er hoppas jag att vi skall göra 2013 till ett framgångsrikt år och ha mycket kul både med och utan häst ihop.

Jag är företagare med ett stort häst- och ridintresse sedan många år. De senaste tre åren har jag ingått i styrelsen för Torns Ryttarförening i Lund och de senaste två åren, som ordförande, ett uppdrag, som jag lämnar vid årsmötet. Jag tror att det är tillsammans vi kan utveckla de bästa idéerna och nu ser fram emot att göra det tillsammans med er! Hör gärna av er och kom med idéer via mail till This is a mailto link, mobil 0733-505282, eller när vi ses i olika sammanhang på klubben.

Vi ses i stallet !

 

TÄVLINGSSEKTIONEN

Tävlingssektionen har haft ett första möte och delat upp sig i en Dressyrkommitté och en Hoppkommitté. Naturligtvis med mycket samarbete mellan varandra eftersom vi bara är fem personer allt som allt… Tycker du det verkar roligt med själva organisationen av tävlingar? Kanske brinner du lite extra för ponnytävlingar eller handikapptävlingar? Du är jättevälkommen att komma och vara med i vår sektion - hör av dig till Sara, Marie, Amanda eller Agge.

Första tävlingen kommer nu i början av februari och sen kommer det vara fullt ös hela våren! Vi kommer behöva dig som vill hjälpa till att organisera parkering, servering, sekretariat och mycket mera.


TÄVLINGSFUNKTIONÄR

Klubbens tävlingsverksamhet leds ytterst av tävlingssektionen, som består av några ideellt arbetande klubbmedlemmar. Hela tävlingsåret planeras långt i förväg – ungefär ett halvt till ett kvarts år – och klubbens tävlingstermin anmäls då till Ridsportförbundet.

För att kunna hålla vår anläggning i gott skick, samt hålla nere ridavgifter och boxhyror är våra tävlingar väldigt viktiga för oss då de skapar betydande intäkter för klubben.

Vi tror att våra tävlingar och träningar för betalande, s.k. pay and ride och pay and jump, är populära och har ett gott rykte och detta är vi angelägna att förvalta genom att kunna erbjuda goda arrangemang av hög kvalité och med hög servicenivå gentemot våra tävlande gäster.

Du som funktionär betyder alltså väldigt mycket för klubben!!!

Genom att vara funktionär lär du dig dessutom massor om hur det går till på tävlingar och lär känna dina trevliga klubbkamrater.

Funktionärslistor för alla vårens tävlingar finns uppsatta i stallet, så att man redan nu kan passa på att boka in den tävling man vill hjälpa till på. 

 

ÅRSMÖTE

Den 10:e mars är det dags för årsmöte på klubben. Då kommer vi att välja ny styrelse, stänga det gamla året och sätta upp mål för det nya! Välkommen att göra din röst hörd på din klubb!

Vi bjuder på fika!

 

VILL DU SITTA I STYRELSEN 2013?

På årsmötet ska nya ledamöter till styrelsen väljas. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, eller att vara revisor prata med valberedningen och tala om vem du är. Eller kom till årsmötet och kandidera där!

Valberedningen består av Jessica Niwald, Niclas Werder och Agnes Malmström. Du kan också tala om för Marie eller Sara att du är intresserad så framför de det till valberedningen.


MARKNADSUNDERSÖKNINGAR

Kan du tänka dig att svara på lite frågor i marknadsundersökningar och på så sätt stödja Eslövs ridklubb? För varje minut du lägger ner får Eslövs ridklubb en krona. Det låter kanske inte så mycket, men om alla klubbens medlemmar la tre minuter i månaden skulle det ge klubben 10 000:- per år. Dessutom samlar du poäng själv som du kan lösa in mot presentkort.

Intresserad? Gå in och anmäl dig på:

http://www.sponsorhuset.se/eslovsrk/butik/cint/


SKYLT I RIDHUSET

Nytt år – nya pengar! Är ditt förestag intresserad av att satsa lite av årets marknadsföringsbudget på att synas i Eslövs ridklubbs stora ridhus?

Som skyltsponsor har ni möjlighet att långsiktigt bygga ert varumärke. Ni får en långsiktig exponering mot alla ridskolans elever, cafeterians gäster och besökare på läktarna under vardagar och vid tävlingar. Som skyltsponsor får ni även er logga exponerad på vår hemsida under den tid som skylten sitter uppe.

Intresserad? Prata med Marie eller någon i styrelsen.

KALENDER

3/2                      Pay ’n’ ride

24/2                    Regional dressyrtävling stor häst

10/3                    Årsmöte

16/3                    Regional hopptävling stor häst

17/3                    Regional hopptävling ponny

 

13/4                    Lokal hopptävling stor häst

14/4                    Regional hopptävling stor häst

28/4                    Dressyrtävling för funktionsnedsatta ryttare

 

11/5                    Lokal dressyrtävling stor häst

12/5                    Regional dressyrtävling stor häst

 

Eslövs RK - Ridsport | Södra vägen 17 24193 Eslöv | 0760336720 |