Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Nyhetsbrev nr 10 2013

Eslövs ridklubbs nyhetsbrev

----------------------------------------------------------
Nr 10 2013
Redaktör: Pernilla Colhag
Ansvarig utgivare: Carina Laurén Gålmark
----------------------------------------------------------

HEJ!

Så var det slutet på november och julen närmar sig med stormsteg. Jul betyder jullov för många av våra ryttare så passa på att hålla utkik i stallet på hemsidan och facebook efter alla jullovsaktiviteter.

Förra nyhetsbrevet inleddes med resultat från dressyr KM, denna gång är det hoppningen som vi uppmärksammar. Sen sist har nämligen KM i hoppning avgjorts och bland lektionsekipagen såg resultlistan ut så här:
1:a Sara Sjögren- Kickan, 2:a Linnea Tallner-Brenda, 3:a Elinor Ljunggren- Sting. Privatklassens segrare hette Rebecka Persson-Victor med Martina Andersson- Clever Boy på andra plats och Karolin Sjöland- Speedy Toy som trea. Stort grattis till alla duktiga ekipage.
I helgen har vi genomfört Pay and jump, även här var det många av våra duktiga lektionshästar och ryttare som gjorde bra ifrån sig.

STYRELSEINFO

På senaste styrelsemötet ägnades mycket tid åt att diskutera framtiden. Valberedningen deltog för att på allvar påbörja sitt arbete med att hitta personer till nästa års styrelse.
Kanske är det just dig vi behöver i styrelsen eller kanske kan du hjälpa till med något annat i klubben. All hjälp behövs så är du intresserad av att sitta i styrelsen eller hjälpa till på annat sätt maila This is a mailto link

Vi beslutade också att ta reda på vad ni som rider på ridskolan vill. Kanske finns det de som hellre skulle rida en onsdagsmorgon eller som bara vill rida ut eller som vill ha mer teori….osv. En enkät kommer att lämnas ut till alla ridskoleryttare för att vi ska se om vi kan anpassa lektionerna efter önskemålen till terminsstarten hösten 2014.

RIDSKOLEINFO

Hösten har slagit sitt blötleriga grepp om ERK, de allra flesta hästarna har fått sin vinterfrisryr och vi alla hoppas att vintern snart kommer.
Hästarna har haft en lite lugnare vecka när vi ryttare istället lärde oss mer från läktaren eller stallgolvet. Men glöm inte bort att det är ett teoripass kvar.
Måndagen den 2 december blir det teorikväll med Henrik Johansen- dansk beridare och tränare. Gratis för alla ridskoleelever. Spännande och lärorikt även för dig som rider på egen häst! För dig som inte är elev kostar det ordinarie lektionspris dvs 160 kr. Du bör vara över 13 år och rida i Nivå 1 eller över för att delta.

Sista ridlektionen för 2013 hålls den 23 dec och därefter är det uppehåll

till den 2 januari v 1. Trettondagen är lektionerna dagtid, fråga din ridlärare vilken tid din grupp rider.

Glöm inte bort att boka in den 8/12 då årets julshow intar ridhuset! Som vanligt blir det luciatåg till häst. Vill du vara med, skriv upp dig på listan i stallet!

NYA PONNYER I STALLET

I stallet har ni kanske sett att vi har två nya ponnyer, Syrran och Pocahontas.
Syrran har vi lånat för att prova men beslutat att hon inte ska vara kvar på ridskolan.
Pocahontas har vi köpt och hon har redan börjat gå på lektion. Hon är en maxad

C-ponny som är 15 år gammal och tävlat mycket i hoppning och är en pigg och glad ponny med lite lagom fart.

Tapper har efter veterinärbesök fått diagnosen knäledsinflammation och ska vila året ut, men han vill gärna mysa så passa på att rykta o gör han fin när ni är i stallet.

TRÄFF FÖR PRIVATRYTTARE

Vi välkomnar privatryttare inkl tävlingsryttare och anhöriga, personer med anläggningskort, övriga som är intresserade till en träff den 24 november kl 16.00 i cafeterian i stora ridhuset.

Eslövs ridklubb ska vara en klubb även för privat- och tävlingsryttare. Vi har sedan 2010 ett stort jättefint ridhus och anordnar flera tävlingar både i hoppning och dressyr. I startlistorna har vi tyvärr inte så många egna ekipage framförallt inte på hopptävlingarna. Tider för organiserad träning är idag ganska få och måste synkroniseras med lektionsverksamheten, men det borde gå att få till fler träningar och aktiviteter för privatare.

Vad tycker DU kan bli bättre?

Vem vill DU träna för?

Vilka aktiviteter vill DU delta i?

Kom till mötet och framför dina åsikter och idéer.

Anmäl gärna om du kommer till:
Agneta Mattsson 070-544 69 20 (This is a mailto link) eller
Agge Åfeldt 070-663 24 55
så vi kan beräkna fika.

Har du inte möjlighet att komma till träffen så går det bra att framföra idéer till Agneta eller Agge alternativt This is a mailto link .

GILLAR DU VÅR LOGGA?

Eslövs ridklubbs logga har varit med sen tidernas begynnelse och åsikterna går isär – är den rolig och fin eller tokig, barnslig och oseriös?

Styrelsen har därför beslutat att till nästa årsmöte ta fram ett (eller flera) förslag på ny logga. På årsmötet får alla medlemmar chans att säga vad de tycker – ska vi gå över till en ny logga, eller behålla den gamla?

Arbetet med att ta fram en ny logga kommer att göras i flera steg och vi vill att ni medlemmar är med och hjälper till. Första steget blir att samla inspiration. Så om du har en idé om hur en ny logga kan se ut, beskriv det i ord, eller skissa det och skicka in till oss.  Det kan även vara att du ser en logga på någon annan klubb som du tycker är snygg, skicka in den till oss så kan den få utgöra inspiration. På detta sätt får vi en indikation på vilken stil ni medlemmar gillar på logga.

Alla förslag och idéer mailas till This is a mailto link senast den 23/12.

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Du har väl inte missat vår Facebooksida? Skynda att gilla: www.facebook.com/EslovsRidklubb

24/11 Träff för privatryttare

1/12 Luciaträning 13.00 - anmälningslista i stallet

2/12   Teorikväll med Henrik Johansen

7/12 Luciaträning

8/12   Julshow

22/12 Clear Round dressyr 10.00 – anmälningslista i stallet

23/12 Sista lektionspasset på HT 2013!

24/12 Stallet stängt, hästarna vilar

25-27/12 Hästuthyrning