Klubbmästerskap

Foto: Linda Olofsson

KM-regler

Man måste vara medlem i Eslövs Ridklubb

För att bli klubbmästare ska man representera Eslövs Ridklubb, dvs om man tävlar officiella tävlingar skall man göra det för Eslövs Ridklubb.

Klubbmästerskapet består av fyra priser:

• Lektionsryttare i hoppning
  • Lektionsryttare i dressyr
  • Privatryttare i hoppning
  • Privatryttare i dressyr

Varje pris delas sedan i ett ponnypris och ett hästpris.

Poäng räknas per ryttare för lektionsryttare och per ekipage för privatryttare.

Med lektionsryttare menas person som stadigvarande rider på ridklubbens häst, och man måste rida lektion den månad deltävlingen äger rum.

Unghästar får tävla om de gått två felfria rundor på samma nivå eller högre som deltävlingen går i.

Lektionspriset består av två deltävlingar i dressyr och två deltävlingar i hoppning. Dressyren rids i LC:2, LB:1 eller LA:1- medan hoppningen rids i 0,80-0,90.
Privatryttarpriset består av två deltävlingar i dressyr och två i hoppning. Hinderhöjden anpassas efter de klasser som ekipaget brukar tävla i. Dressyr KM rids i LC:2, LB:1 eller LA:1.

Det krävs minst tre deltagare för att bilda en klass. A-D-ponnier tävlar i en klass och hästar för sig i en klass. Sammanslagningar mellan ponny och häst kan förekomma vi få starter. Endast placerade får poäng. För placerade i dressyr räknas rittens procentresultat.

I det fall där tävlande har samma slutpoäng är vinnaren den som har bästa placering i högsta klassen.

Priset är evigt vandrande.

I frågor som inte är reglerade här gäller TR. I de fall TR inte går att tillämpa gäller styrelsens bedömning.

Klubbmästerskap Dressyr

Att rida i KM innebär att man får poäng utifrån procentresultat. Man kan rida fler än en klass men får endast räkna ett resultat/ekipage. Det innebär också att alla kan få poäng,vilket vi hoppas kan få fler att delta i utmaningen att bli klubbmästare.

Poängberäkning:

Plats Poäng