Hoppa till sidans innehåll

Hästarna


All Me Too (Allan)

Svenskt halvblod f2000

Almeto Z-Strong Statementxx

En väluppfostrad gammal herre som är nyinköpt till ridskolan. Allan är ett svenskt halvblod och har tävlat hoppning på 1,20 nivå tidigare. Hoppning är något han gillar och han tar gärna i lite extra.
Han är snäll att pyssla med och uppskattar den där extra massagen. 

 

Amigo

 Dulmerponny -2007

Amigo är en B-ponny och är tänkt till vår barnverksamhet. Tyvärr drabbades han av fång sommaren -16 och har varit konvalecent resten av året. Innan det hann han jobba på och skötte sig fint för det mesta- lite ponnybus såklart ...

Nu ska han sättas igång och vi hoppas han håller sig frisk!

Anakin (Acke)

Dansk imp f 2010

Liten stor häst. Akke älskar livet i flock och är nöjd så länge han får hänga med sina kollegor. Att bli lämnad ensam är inte hans melodi och därför har han ibland bråttom ut ur boxen och bråttom in igen.

I ridningen är han snäll och gör alltid sitt bästa. Lagom att rida på alla sätt och en häst swom de flesta gillar att rida.

Akke gillar inte när okända lyfter hans bakben så därför är det personalen som sköter hans bakhovar.

 Burnford Strawberry Wine (BUBBEN)

New Forestponny 2011

Oke Dene President- Crown of Berry

Nyinköpt C ponny. Än så länge är han på prov och verkar väldigt snäll men lite lat.

Till att börja med går han med i de mer rutinerade grupperna. Han har tre fina gångarter och är otittig i hoppningen.

 

 

 Flora_w

Flora

D-ponny 1997 New Forest imp holland

 

Mycket snäll i stallet och gillar att bli borstad och pysslas om.  I ridhuset känner hon sig tryggast med en annan häst framför sig- vem vet när lejonen anfaller?

Flora kan hoppa men är tämligen försiktig och det kan krävas lite övertalning.

 Horice_w

Horice

D-ponny 1998 imp England

 

Horice är en tittig ponny som man dock sällan trillar av... Men helst vill han att någon annan ska gå först och största skräcken är nymålade bommar. 

Med lite övertalning hoppar han gärna och bra!

  

Hägge

 Gotlandsruss 1997

e: Julle-Lymmel

B-ponny. Mycket snäll att pyssla med och perfekt på våra knattelektioner och ponnyridningar. 

 

Jantar (Janne)

polsk imp f 2001

Janne är snäll och rutinerad och sköter sig med såväl barn som vuxna. Med rätt ryttare som kan motivera honom kan han briljera både i dressyr och lite hoppning.

 

 

 

 

Kickan

Lindebolets Waikki Bel Canti (Kickan)

E:Rebel-

Korsningshäst 2004

Connemara/Arab/Halvblod. Kickan är ett sto ut i fingerspetsarna och det gäller att hitta rätt knappar för att få henne med sig!

I ridningen är hon snäll och har fina kvalitéer i såväl dressyr som hoppning. Hon har tävlat upp till LC hoppning och även tränat på terränghinder. Kickan på rätt humör är oslagbar i omhoppning!

 Lance_w

Lance

Knabstrup 2004 dansk imp

Lance är vår voltigehäst. Han är stabil och cool och bryr sig inte om att ha flera ryttare på ryggen.

Trevlig häst i både dressyr och hoppning som rör sig bra och har fin hoppteknik. Lance tycker dock att det inte är mer än rättvist att ryttaren får jobba lika mycket som ha själv gör.

 Linus_w

Linus IV

Welsh 1994

E:Buckskin Pegasus

 Gammal hopp-ponny som fortfarande lägger in en högre växel när hinder kommer fram.

Linus kan visa lite humör i stallet men är alltid en klippa att rida. Nu för tiden går han bara i lugnare verksamhet med nybörjare.

Mackan

Stejlbjerggårds Magni (Mackan)

Dansk imp f 2011

E:Pour Amour U: Luna

Dansk ridponny som blev lite för stor.   

Trevlig modell och ger en trevlig ridkänsla även om han kräver lite av sin ryttare för att hitta en bra bjudning. Mackan har patellaupphakning på sitt ena bakben och det märks ibland i skritten att han liksom snubblar till om han är lite trött.

Han gillar att hoppa och är väldigt mysig i stallet.

Mysan_w

 

Mysan

B-ponny 2003

Mysan är en riktig ridlärarfavorit! Hon är som en sockerbit- söt men lite förädisk... Mysan går med på handikapp ridning, ponnyridning och även vanliga lektioner såklart. Trots sitt fyrkantiga utseende är hon en rask liten ponny som lätt hänger med större hästar. Självklart med en riktig ponnykaraktär!

 

 

Pocahontas

Pocahontas

C-ponny -1996

Pocahontas är mycket tävlad i hoppning hos sina tidigare ägare. Hon är en välskolad och trevlig ponny som även uppskattas av vuxna ryttare. Hon ser måhända ut som en förvuxen shetlandsponny men hon har ganska stora kliv och lite lagom motor och känns större än vad hon är.

Rocky

Rocky

D-ponny f 2010

Arhults Alexander (welsh)- Zephyr (halvblod)

Inköpt våren 2015 av uppfödaren Högås Stuteri. Rocky är en ung kille med härlig utstrålning som verkligen gillar folk, hästar och att få jobba! 

Rocky gillar att hoppa och gör det väldigt bra. Hinderklok och försiktig. Han har tävlat i storhäst klasser upp till 0,90 cm.

I dressyren får ryttaren jobba för att hålla honom fokuserad på rätt saker och när man lyckas ger han en härlig känsla.

 

Salvia

  Inlånad D-ponny. Snäll och välutbildad men en känslig ponny som kräver rutinerad och balanserad ryttare. Hon är mycket snäll med de minsta med ledare också.

Solomin

Solomin

2005 Cosmopolite S-Solos Carex

Ganska liten stor häst som är mycket snäll i all ridning och hantering. 

Solo har ganska mycket motor och är en häst som känns större än vad hon faktiskt är. I stammen finns både fina hopphingsten Cardento och Solos Carex tävlade Svår dressyr. Solo är köpt direkt från uppfödaren och det är roligt att ha en fin svenskstammad häst på ridskolan!

Solo går på hackamore eftersom hon tydligt trivs bäst på det!

Skyggeline (Sandi)

Dansk Import f 1999

C-ponny. Snäll och lydig ponny som hoppar bra. Troligen har hon tävlat en del i sitt tidigare liv- men det är inget vi vet något om tyvärr.

Sandi hittar gärna vägen ut- från boxen eller från ridbanan eller ridhuset. Viktigt att se till att stänga dörrar när hon är med!

Zistan

Just 4 U-Colombo 2002

Halvblod av den långbenta modellen och störst av ridskolans hästar. Zistan har tävlat 1.30 hoppning och fått 2 föl (Viento e:Ludwigs Champion fick hoppdiplom på 3 års test och har startat MB:2 dressyr)

Hon är en snäll och väluppfostrad dam som tyvärr började sin karriär här med att få en griffelbensfraktur som var tvunget att opereras. Nu VT 2019 hoppas vi att hon kommer igång!

 

Gillar du bilderna på våra hästar? Det går att köpa dem som tavlor att hänga upp på väggen där hemma. Se mer under hästtavlor.

Uppdaterad: 02 APR 2018 21:36 Skribent: Sara Mörking

 

Läderlappen

Markkompaniet

 

Eslövs Bostad

logga-fexilast

Ridsport & Stängsel gul

 

Sponsorhuset

Postadress:
Eslövs RK - Ridsport
Södra vägen 17
24193 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0760336720
E-post: This is a mailto link

Se all info