Hoppa till sidans innehåll

Börja på ridskolan-priser och info


Vill du börja rida så maila direkt till ridskolan på This is a mailto link och berätta kort om dig själv. Ålder och tidigare erfarenhet är uppgifter som hjälper oss att snabbt svara på om vi kan erbjuda lämplig plats i en ridgrupp.

För prisuppgifter titta under fliken Priser/praktiskt info.

 

Vi tar emot nya elver till ridskolan under hela året, man behöver inte vänta på att en ny termin ska börja!

Är du nybörjare på detta med ridning gäller det att antingen komma med när vi startar en ny grupp för just nybörjare. Har vi ingen sådan på gång kan alla barn hoppa in i en så kallad "knattegrupp" där man rider 30 minuters lektioner och alla har en ledare till hästen. Där kan även äldre barn i lugn och ro lära sig grunderna. När man kommit så långt att man kan rida lätt i traven samtidigt som man klarar av att styra sin häst och reglera tempot så brukar de finnas passande platser i 45 minuters grupper.

Är du vuxen nybörjare och vi inte har någon passande vuxengrupp för tillfället så rekommenderar vi att du tar några privatlektioner istället för att rida i grupp. Har du ridit mycket när du var yngre hittar du balansen snabbare än du du tror och då har vi bra möjligheter att hitta en plats i någon av våra vuxengrupper.

Att rida ett pass på Drop-In ridning är en bra idé om du vill veta i vilken grupp du skulle kunna börja. Alla som kan hantera hästen hyfsat självständigt är välkomna att testa sin förmåga.

Barn som ridit tidigare och kan rida självständigt i alla gångarter brukar vi kunna hitta lämpliga platser till inom rimlig tid. Många gånger vill man börja i samma grupp som en vän som redan rider på ridskolan och då är man välkommen att provrida i den gruppen så att instruktören kan kolla av att man passar kunskapsmässigt. Tänk på att det inte gynnar någon att hamna i en en för avancerad grupp, det leder tvärtom ofta till att man inte känner sig bekväm och kanske till och med tycker det känns obehagligt.

Uppdaterad: 31 JAN 2018 21:02 Skribent: Sara Mörking

 

Läderlappen

Markkompaniet

 

jinert

 

Eslövs Bostad

logga-fexilast

 

 

ackordscentralen_logotyp

 

Ridsport & Stängsel gul

 

Sponsorhuset

Postadress:
Eslövs RK - Ridsport
Södra vägen 17
24193 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0760-33 67 20
E-post: This is a mailto link

Se all info