Eslövs ridklubbs styrelse 2017/2018

Revisor  Cecilia Svensson
  Agneta Mattson
Revisorssuppleant     Tanja Jibrandt

(närmare presentationer finns längre ner på sidan)

I klubbens stadgar står det att "styrelsens uppgift är att svara för föreningens verksamhet och att tillvarata medlemmarnas intressen." För att uppfylla detta träffas vi ungefär en gång i månaden och har styrelsemöte. På dessa diskuterar vi allt som rör klubben, både stort och smått. Har du några frågor eller funderingar kring något som rör klubben eller har om du något du vill att vi tar upp på ett möte, tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen. Vi finns här för dig!

Här nedan följer en liten presentation av oss i styrelsen så att du ska veta vilka vi är.

Henrik Sandén  Ordförande

Jag är ordförande för en ridklubb utan att veta något om hästar och ridning, men jag brinner för barn och ungdomsverksamhet. Mitt engagemang i klubben började med att en av min döttrar fick intresse för ridning, numera rider båda mina döttrar här på klubben, så mitt engagemang kan sägas vara ett rent föräldraengagemang.

Som ordförande i ridklubben leder jag styrelsens arbete, styrelsen leder föreningens gemensamma arbete mellan årsmöten, som är förningens ”högst” beslutande organ. Ibland kan det missuppfattas som att ordförande är föreningens chef, så som en chef på en arbetsplats, så är det inte.

Min ideella bakgrund har jag från scouterna, där jag verkat på många olika nivåer, såväl som ledare för barn som med styrelsearbete på distriktsnivå. Utanför mitt ideella liv är jag civilekonom och driver tillsammans med min familj ett tryckeri här i Eslöv, där jag också bor av ohejdad vana.

Marlene Kjellman Sekreterare

Lite visste vi, när mitt mellanbarn började på Hästlekis som 3 åring, att detta med hästar skulle bli ett stort familjeintresse. Han var helt orädd och vi fick båda lära oss om hästar och hur de fungerar.  Nu har även lillasyster blivit medlem och jag är sekreterare i styrelsen. Att vara engagerad i klubben är väldigt roligt, det finns så många trevliga medlemmar här och det finns så mycket man kan göra som enskild individ eller tillsammans i grupp.
När jag inte är på ridklubben, är jag även mamma till en fotbollskille. Där behövs även hjälp att stå i kiosken på matcher och allt som hör föreningslivet till. Men det ger så mycket tillbaka, och man får se sina barns utveckling och glädje i att lyckas och stötta dem i motgångar och misslyckande.
I yrkeslivet är jag konsumentservice på Britax. Det handlar om att ge råd och svar angående våra säkerhetsprodukter för barn i bilen, cykeln och även barnvagnar.

Pernilla Colhag Kassör
Pernilla  2010 flyttade jag till Eslöv och började också rida på Eslövs ridklubb. Har ridit sen jag var 10 år och haft egen häst. Nu rider jag två dagar i veckan på ridskolan. Helst dressyr men hoppning blir det också.
I det privata arbetar jag som guide och som affärsutvecklare med uppdraget att utveckla hästturismen i sydöstra Skåne.

Elisabeth Larsson Ledamot

För ett par år sedan flyttade jag till Eslöv och bestämde mig höstas för att återuppta mitt häst- och rid intresse efter en längre tids uppehåll. Jag började rida när jag var liten och har tidigare haft egna hästar och tävlat. Nu rider jag på ridskolan och tycker det är fantastiskt kul. Har både barn och barnbarn som också rider här.
Jag arbetar i Malmö på en statlig myndighet med ekonomi, juridik mm.

Anna Ekegren Ledamot

Jag började rida igen för några år sedan när ett av mina barn började rida. Nu rider både jag och 2 snart 3 av barnen i klubben och trivs jättebra. Jag tycker det är viktigt att försöka engagera mig i barnens intressen och har tidigare varit aktiv i 4H.

Sofia Hagerin Ledamot

Mitt hästintresse började när jag var 12 år och sen dess har jag under åren bl a ridit på ridskola, tävlat ponnytrav, haft egen häst, jobbat i tävlingsstall och på stuteri. Nu rider jag och min dotter på ridskolan och det är underbart att dela intresset med henne.
Privat arbetar jag som redovisningskonsult på ett familjeföretag i Eslöv.
Jag har suttit i styrelsen på ERK i några år och det känns kul och viktigt att engagera sig för klubben

Michaela Brandin  Ledamot
  Jag har tyvärr inte hunnit skriva någon presentation än

Anna Ericsson Suppleant
   Jag har tyvärr inte hunnit skriva någon presentation än

Ingela Nilsson Suppleant

Bor sedan 2003 i hästmeckat Flyinge.
För 4 år sedan började dottern rida på
Eslövs Ridklubb och då vaknade mitt
intresse för dessa underbara djur.
Arbetar sedan 2008 på ABB, började som
receptionist och jobbar idag som Site assistent
rörande fastighetsfrågor.
Är ny i styrelsen men tycker att det är
väldigt spännande. Att engagera
sig i klubben ser jag som både kul och
viktigt....det är ju vi medlemmar som måste
hjälpa till för klubbens trevnad och fortlevnad.

Lina Anderzon Suppleant
Uppdaterad: 10 JUN 2018 20:43 Skribent: Pernilla Colhag